TAJANSTVENA SLOVAKINJA OTPUŠTENA IZ RIJEČKOG KBC-a: žena izgubljenog pamćenja, pronađena na Krku, vratila se u Slovačku, ali njezina obitelj za nju ne želi ni čuti

06.11.2021. 14:05 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Screenshot

O zagonetnoj Slovakinji vrlo zanimljivog životopisa pisali su i strani mediji

Slovakinja Daniela Adamcova, koju je 12. rujna kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu u organizaciji slovačkog veleposlanstva

Daniela Adamcova, 57-godišnja Slovakinja koju je 12. rujna kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu, i to u organizaciji slovačkog veleposlanstva nakon što je otpuštena iz riječkog KBC-a, piše Jutarnji list.
Kao što smo već izvijestili, žena je izgubila pamćenje i policija je tek uz pomoć građana uspjela otkriti identitet žene koja je, srećom, imala samo lakše ogrebotine, a ni liječnici u riječkom KBC-u nisu ustanovili uzrok gubitka njezina pamćenja. O njoj su pisali i svjetski mediji, posebno kad se otkrilo da je nakit koji je izrađivala dok je živjela u SAD-u bio popularan i koristio se u snimanju filmova. Njezin nakit nosili su Brigitte Bardot, Barbara Streisand, postava serije “Prijatelji” i druge slavne osobe.

Dvije sestre ne žele znati za nju 

Miriam Kelečić, Slovakinja koja s obitelji živi u Zagrebu, od trenutka kad se otkrilo da bi to mogla biti slovačka državljanka, aktivno je sudjelovala i pomagala policiji i znanjem jezika i kontaktima, za što su joj odali priznanje. Rekla je kako jedino zna da je Adamcova krajem listopada otpuštena iz bolnice i dalje se liječi u Slovačkoj.
Koliko joj je poznato, dok je bila u riječkoj bolnici, nitko od obitelji nije želio kontakt niti preuzeti brigu o njoj. Njezine dvije sestre, kao ni njihova djeca, ne žele čuti za Danielu. Njihovi obiteljski odnosi duboko su poremećeni, a sve je počelo nakon što je Daniela kao 19-godišnjakinja uspjela napustiti tadašnju Čehoslovačku sredinom 80-ih.

Od izrade eksluzivnog nakita do beskućnice 

Roditelji su im već bili umrli, a nakon što je Daniela pobjegla na zapad, mlađa Ana i starija sestra dospjele su pod lupu tamošnje tajne policije. Nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u Trenčin, gdje je kupila stan i živjela kao samac te registrirala tvrtku Dana Adamcova d.a. koja se također bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u mirovinu. U jednom trenutku života Daniela se ponovno našla u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvjedočila i Nina Smidt iz Los Angelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro iako se s njom nije čula od 2015., kad je iz Amerike otputovala u Irsku živjeti s prijateljem.
U svakom tom povratku u Trenčin pokušavala je obnoviti kontakte sa sestrama i uspostaviti narušene obiteljske odnose, ali bezuspješno. Psihičko zdravlje bilo joj je narušeno već u Irskoj i prema riječima njezinih prijateljica, uzimala je terapiju, piše Jutarnji list.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest