Svjetski stručnjaci estetske medicine ovog vikenda u Opatiji

11.06.2024. 11:06 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Hrvatski kongres estetske medicine održava se po peti put od 14. do 16. lipnja u Hotelu Royal u Opatiji. Pod nazivom „Estetska medicina: prošlost, sadašnjost i budućnost“ okupit će međunarodno priznate stručnjake koji će predstaviti najrecentnija istraživanja i saznanja u brojnim područjima estetske medicine.

Dijagnostički i terapijski pristup tretmanima lica, napredne tehnike za različita područja lica i liječenje lokalizirane pretilosti neke su od tema, uključujući i najnovije inovacije u anti-aging medicini te uporabi hijaluronidaze. Tijekom tri dana, predavači će istražiti napredne tehnike za usne, bradu i periorbitalna područja, terapeutske mogućnosti regenerativne medicine te analizirati psihološki utjecaj na pacijente. Posebna pozornost bit će posvećena dijetetici, prehrambenim znanostima i trihologiji, pokazujući kako multidisciplinarni pristup može poboljšati ukupne rezultate estetskih tretmana.

O značaju i programu kongresa govorili su u sjedištu Primorsko-goranske županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Vesna Čavar, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednica HUEM-a Elma Bunar te potpredsjednik Udruge Edgard Patača.

Kako su naveli, na ovom skupu sudjeluje šest znanstvenih organizacija i stručnjaci iz 13 zemalja. Naglasak je stavljen na prevenciju i usporavanje starenja te estetsku medicinu, ne samo u službi ljepote, već postizanja psiho-fiziočkog blagostanja. Kongres je važan motiv dolazaka gostiju na Kvarner u predsezoni naglasila je Peršić Živadinov koja se dotaknula i njegovog značaja u svrhu brendiranja Kvarnera kao destinacije zdravlja. Kako je rekla, niz međunarodnih stručnjaka iz cijelog svijeta koje ovaj kongres okuplja u Opatiji prenose dobar glas o našoj destinaciji u svijetu.

Kako bi se osigurala maksimalna inkluzivnost i razumijevanje, bit će omogućen simultani prijevod na tri jezika: talijanski, engleski i hrvatski jezik.  

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest