Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Cresa, dodijeljena priznanja zaslužnim građanima i udrugama

Foto: Grad Cres

Održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Cresa kojom je obilježen blagdan sv. Izidora, zaštitnika grada Cresa, ujedno i Dan grada.

Na sjednici su se uvodno obratili potpredsjednik Gradskog vijeća Robert Kučić koji je podsjetio na dugu povijest Cresa, te gradonačelnik Marin Gregorović koji se u svom govoru osvrnuo na učinjeno u protekloj godini i najavio planove za 2023.
“Jedan od najvažnijih uvjeta dobrog života je stanovanje. U manje od godinu dana uredit ćemo čak sedam stanova, od kojih posljednja dva uz pomoć Primorsko-goranske županije. Pitanje stanovanja je ključan problem i naših mladih, stoga smo donijeli odluku da ćemo gradske parcele namijeniti baš mladim obiteljima”,rekao je Gregorović te naglasio da se uređenost i pristojnost zajednice najviše pokazuje brigom o najosjetljivijim skupinama u društvu – starijih i djece”, istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Gregorović. Na kraju svog govora gradonačelnik Gregorović zahvalio je svima koji ulažu svoje napore i energiju kako bi Cres bio bolji.

Prigodnim govorima okupljenima obratili su se još primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kastavski gradonačelnik Matej Mostarac u ime svih prisutnih čelnika općina i gradova te Alessandro Righi, gradonačelnik Motte di Livenza, grada pobratima Cresa.

“Svaki grad i općina na području Primorsko-goranske županije potvrđuje naš slogan-Raznolikost je lijepa! Cres je eko otok, uz Krk najveći na Jadranu. Ponosan sam na brojne županijske projekte koje smo realizirali na Cresu, od nove luke do obnove osnovne i srednje škole, otvorenja Centra folklora u Orlecu i oporavilišta za bjeloglave supove u Belom”, rekao je župan Komadina.

Na sjednici su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima i udrugama. Ove je godine priznanje Pro Insula dobio Mario Mužić za doprinos očuvanju kulturne baštine, u čemu se Mužić iskazao i na samoj sjednici, došavši odjeven u narodnu nošnju i zasviravši na mehu. Počasnim građaninom grada Cresa proglašen je Giampiero Rorato za doprinos bratimljenju Cresa i Motte di Livenza. Dodijeljeno je i pet zahvalnica: Matiji Preksavcu i Rubi Bosnić za postignute sportske uspjehe, Mauriciju Pineziću i Nikoli Kučici za dugogodišnji volonterski rad u Udruzi umirovljenika Grada Cresa te Marinu Sablichu iz SAD-a za donaciju nekretnina gradu Cresu.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest