Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog suda u Rijeci

16.05.2024. 20:00 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Svečano su prisegnuli suci porotnici i suci porotnici za mladež Općinskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će ovu dužnost obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske. Prisegu su izrekli u sjedištu Primorsko-goranske županije pred potpredsjednikom Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao.

“Želio bih da ovo imenovanje doživite prvenstveno kao časno priznanje za vaš cjelokupni dosadašnji rad i postignuća. Uvjeren sam da će vaše iskustvo, znanje i moralnost biti garancija da ćete porotničku dužnost obnašati izuzetno pošteno, časno i savjesno”, rekao je Jakšić.

Uspješan porotnički rad prisutnima je zaželio i predsjednik Općinskog suda u Rijeci Stanislav Mihelčić koji je ukazao na veliku odgovornost i važnost sudaca porotnika koje je nazvao glasom naroda.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest