Svečana promocija Doma Veprinac, otvorena Čakavska knjižnica

29.04.2022. 20:01 | Novosti, Regija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Održana je svečana promocija za javnost obnovljenog Doma Veprinac. Društveni dom „Janko Gržinić“ nakon temeljite obnove stavljen je u funkciju, već nekoliko mjeseci u njemu se odvijaju različite manifestacije – u kratkom roku postaoje središte domaće riječi i tradicije opatijskog zaleđa. Dom je danas svečano promoviran za javnost.

Radovi na Domu Veprinac jedna su od većih investicija Grada Opatije u opatijskom zaleđu. Vrijednost radova na rekonstrukciji i uređenju interijera doma iznosi tri i pol milijuna kuna. Pored prostora za rad Mjesnog odbora Veprinac – Učka, na gotovo 600 četvornih metara moderno opremljenog prostora, svoje će mjesto naći sve lokalne udruge, a ujedno prostor je pogodan za održavanje izložbi, pjesničkih večeri i sličnih kulturnih i zabavnih programa.

Pokrenute radionice, interes velik

– Kako bismo stanovnicima Veprinca, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima Opatije, ponudili dodatnu mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena inicirali smo pokretanje novih radionica u Domu. Radionice donose bogate sadržaje među kojima po nešto za sebe može pronaći cijela obitelj. Ono što je najvažnije za naše građane, programi su besplatni, financira ih Grad, a ostvareni su u suradnji s Festivalom Opatija i Erpenprojektom. U prva dva mjeseca održavanja radionica u ponuđene programe uključilo se već 104 polaznika, od čega 40% djece i čak 60% odraslih. To nam govori da je cilj postignut, kazao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin te istaknuo kako Grad Opatija nastavlja s projektom uređenja centra Veprinca.

Otvorenje Čakavske knjižnice uveličale pjesnikinje

Promocija novouređenog Društvenog doma započela je otvaranjem Čakavske knjižnice u kojoj je trenutno 100-tinjak naslova raznih domaćih autora. Otvaranje Čakavske knjižnice uljepšala su veprinačka školska djeca i čakavske pjesnikinje Cvjetana Miletić, Rajka Šepić Jurdana, Darinka Martinčić i Marina Česen. U prostoru Doma postavljena je i izložba o povijesti zgrade u kojoj se nalazi Društveni dom.

U Domu se može razgledati i prezentacija planova za buduće uređenje centra Veprinca i njegovu jaču turističku valorizaciju, što ovaj biser zaleđa svojom bogatom poviješću svakako zaslužuje. Idejni projekt uređenja centra Veprinca rad je arhitektice Petre Klanjac Majkić.

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Pin It on Pinterest