SVA LICA MORA: Turistička zajednica Grada Krka raspisala natječaj za prijavu rješenja suvenira, ako zadovolje dobivaju markicu “Dar iz Krka”

Foto: Grad Krk

Turistička zajednica Grada Krka raspisala je natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ako zadovolje propozicije natječaja i kriterije stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka. Autori, odnosno proizvođači odabranih suvenira dobit će potvrdu o njihovoj originalnosti. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem u Hrvatskoj.
Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu. Vodeći se percepcijom grada i otoka Krka kao turističke destinacije čiji najznačajniji turistički adut predstavlja more, naglasak se, pod geslom Sva lica mora, stavlja na prihvaćanje kreativnih izazova inspiriranih temama i simbolikom vezanom uz more.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija (fotografije i video materijali). Ako se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima rješenja moraju biti kvalitetne izrade, sačinjena od ekološki prihvatljivih, odnosno za otočno podneblje karakterističnih materijala.
Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira. Suvenire je potrebno dostaviti u naravi, ako je potrebno u primjerenoj ambalaži.
Prispjela rješenja ocjenjivat će stručno povjerenstvo imenovano od Turističke zajednice Grada Krka. Stručno povjerenstvo donijet će odluku o odabiru suvenira koji će steći pravo nošenja markice Dar iz Krka. Natječaj je otvoren do 20. ožujka ove godine.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest