Sutra u Rijeci počinje Dječji tjedan, najavljene predstave i besplatne radionice

03.10.2021. 18:50 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Pod motom “Ljubav djeci prije svega”, sutra počinje Dječji tjedan, tradicionalna manifestacija posvećena djeci. Dječji tjedan održava se u prvom punom tjednu mjeseca listopada s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici.
U sklopu Dječjeg tjedna svake godine organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Niz prigodno odabranih aktivnosti

Ciljevi dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne i šire zajednice.

Program koji će se tijekom Dječjeg tjedna održavati u Rijeci obuhvaća niz prigodno odabranih aktivnosti namijenjenih djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koje će se provoditi u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.
U prostorijama Ri Infa, Dječji tjedan predstavili su Maja Manestar u ime Odjela Grada Rijeke za odgoj i školstvo, Ana Sušić u ime Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Goran Gračanin ravnatelj Doma mladih Rijeka i Svjetlana Mazzarolli Jurišić ispred Društva „Naša Djeca“.

Radionice robotike, modelarstva, znanstveni laboratoriji…

Ana Sušić iz Gradskog kazališta lutaka predstavila je predstavu „Srce veće od mene samog“ koja će se prikazivati tokom Dječjeg tjedna i pozvala je djecu stariju od sedam godina i odrasle da pogledaju ovu zanimljivu predstavu u standardnim terminima (četvrtak i petak u 18 sati te subota u 11 i 18 sati). Ulaznica se može kupiti na portalu Moje Karte ili rezervirati na mail njihove blagajne.
Goran Gračanin iz Doma mladih pozvao je djecu i mlade na besplatne radionice koje će se održavati sljedeći tjedan – robotika, likovne radionice, modelarstvo, znanstveni laboratoriji i slično, sve u popodnevnim terminima. Prijave se mogu obaviti online preko web stranice Doma mladih, objavio je Grad Rijeka. 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest