SUSJED NESRETNIKA POGINULOG U POŽARU U ZAMETSKOJ: Živio je sam, teško pokretan, stalno je ležao na tom kauču, motao cigare i pušio

17.09.2021. 16:16 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore VEŽNAVER, Foto: Fiore VEŽNAVER

Policija je objavila kako je očevid pokazao da treba isključiti tehnički uzrok požara, no to nikako ne treba tumačiti na način da je požar podmetnut, već se zacijelo radi o nehatu ili nepažnji, vjerojatno samog smrtno stradalog

Policija je jutros, u suradnji s protupožarnim inspektorom, nastavila s očevidom u stanu u Zametskoj ulici u kojem je jučer poslijepodne nakon požara pronađen mrtav muškarac. Policijska uprava primorsko-goranska objavila je danas poslijepodne kako su rasvjetljavanje slučaja i nalazi očevida ukazali na zaključak kako treba isključiti tehnički uzrok požara, što bi značilo da se u pozadini izbijanja vatre nalazi “ljudska radnja”. No, kako doznaje portal Burin, to nikako ne treba tumačiti na način da je požar podmetnut, već se zacijelo radi o nehatu ili nepažnji, vjerojatno samog smrtno stradalog.

Zasad sve ukazuje da je stradao stanar Senad R, u 60-im godinama

Njegov identitet se i dalje utvrđuje, a proces identifikacije otežala je činjenica da je nesretnik žrtva požara. Ali, vjeruje se da je riječ upravo o čovjeku koji je živio u stanu kojeg je poharala vatra. Portal Burin neslužbeno doznaje da je u stanu živio Senad R, čovjek u 60-im godinama života. Je li muškarac koji je izgubio život doista on, trebala bi razjasniti daljnja istraga, iako zasad nema sumnji koje bi išle u drugom smjeru. Zasad nije sa sigurnošću poznat ni uzrok njegove smrti, dok se ne obavi obdukcija u riječkom Zavodu za sudsku medicinu. Autopsija će, prema posljednjim najavama, biti u ponedjeljak, jer se prije nje treba dobiti nalaz testiranja na Covid.

Požar brzo ugašen, tijelo u dnevnom boravku

Požar u prizemnom stanu dvoetažne zgrade u riječkoj Zametskoj ulici 51, smještene podno poslovnog centra Hrvatske pošte, riječkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke dojavljen je desetak minuta prije 17 sati u četvrtak. Vatrogasne ekipe stigle su u rekordnom roku na mjesto događaja i isto tolikom brzinom obuzdale požar, ali je, nažalost, nakon savladavanja vatre u sobama i kuhinji, pronađeno beživotno tijelo muškarca. Nesretnik je nađen u dnevnom boravku stana ukupne površine četrdesetak kvadrata, na izgorjelom dvosjedu (kauču). Nažalost, više se ništa nije moglo učiniti za spas njegovog života, mogla se samo konstatirati smrt nesretnika.

Susjed: Nije se mrdao iz tog ležaja

– Strašno je to što se dogodilo u našoj zgradi – priča nam jedan sredovječni stanar zgrade, dok su djelatnici policije jutros i dalje na mjestu događaja istraživali okolnosti tragedije, tražeći tragove koji bi mogli dati važne odgovore. – Naš Senad je bio u mirovini, živio je sam. Bio je teško pokretan, imao je moždani udar, pa je pio lijekove. Rijetko je izlazio. No, obilazili su ga patronažna sestra, čistačice, donosili su mu hranu, objed… Jako sam žalostan što nitko nije na vrijeme primijetio da je vatra zaprijetila u njegovom stanu i da ga pokušamo spasiti. Nađen je mrtav na ležaju, dvosjedu ili kauču, što je već, na kojem je stalno ležao, motao cigare i pušio. Nije se mrdao iz tog ležaja – objašnjava susjed.

Razveden, kćer i sin u inozemstvu

– Vidio sam ga dan prije no što nas je napustio, stajao je na ulaznim vratima. Pozdravio sam ga. Rekao mi je: “Dolazi mi brat, nisam ga vidio 30 godina!” Odavao je dojam da je uzbuđen zbog toga, da ga to veseli, ali ga isto tako i brine. Senad je, kako da kažem, bio normalan, ali je u posljednje vrijeme počeo zaključavati vrata, inače to nije radio. Bio je razveden, živio je sam u stanu, imao je sina i kćer koji su, koliko ja znam, “vani”. Ne znam gdje trenutno živi njegova bivša supruga, ali zadnje informacije koje ja imam govore da je u Bosni i Hercegovini, odakle je i Senad rodom. Dugo je živio u ovom stanu, imao je stanarsko pravo, a inače su svi drugi stanovi, čini mi se, u privatnom vlasništvu. U zgradi ima osam stanova, sve su to mali stanovi.

Dogodila se tragedija, gubitak ljudskog života je nenadoknadiv, ali je mislim da se ipak dogodila i sreća u nesreći, uvjetno rečeno, ako je već moralo biti tako da susjed izgubi život. Ne treba ni pomišljati na to kakve su mogle biti posljedice da je požar planuo usred noći, kada svi spavaju, požar je mogao zaprijetiti cijeloj zgradi i moglo je stradati još ljudi – konstatirao je muškarac iz susjedstva, tužan zbog tragedije u kojoj je smrtno stradao čovjek kojeg je poznavao duže vrijeme.

 

Gotovo dva sata prije zamijećen manji dim, nitko nije posumnjao da prijeti opasnost

Portal Burin doznaje kako je manji dim iz stana poginulog zamijećen gotovo dva sata ranije prije no što će biti alarmirani vatrogasci zbog požara što će biti obilježen tragedijom. Da li je uzrok tog dima isti kao i kod tragičnog požara zbog kojeg su intervenirali vatrogasci, pitanje je za istražitelje. No, čini se da onaj tko je vidio taj dim nevelikih razmjera nije smatrao da izlazi iz uobičajenog ritma života susjeda i nije vidio potencijalnu opasnost zbog koje bi trebalo alarmirati dežurne službe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

Pin It on Pinterest