STRAVIČNA NESREĆA U GRADU KRKU: pri padu s bedema na stijenje smrtno ozlijeđen 11-godišnji Čeh

06.09.2021. 16:02 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Krk

Nesretni mališan pao je na stijene na lokalitetu parka na Kamplinu, na nepristupačnom dijelu obale

Stravična nesreća dogodila se u nedjelju predvečer u Gradu Krku: pri padu s gradskih bedema na stijenje smrtno je ozlijeđen 11-godišnji dječak, češki državljanin.
Novi list neslužbeno doznaje kako su pokušaji reanimacije mališana trajali sve do njegova prihvata u riječkoj bolnici. Međutim, mališan je na kraju, nažalost, u riječkom KBC-u, oko 3 sata ujutro, podlegao ozljedama koje su, zbog pada na oštro stijenje s visine od oko oko deset metara, očito bile preteške da bi preživio.

U pomoć priskočio Krčanin s barkom 

Nesretnik je pao na stijene na lokalitetu parka na Kamplinu, na nepristupačnom dijelu obale. Novi list piše da, prema saznanjima koja su iznijeli očevici nesreće, proizlazi da se mališan, navodno turist koji je parkom šetao u društvu svojih roditelja, u jednom trenutku popeo na zid koji park ograđuje od desetakmetarske provalije pod krčkim srednjevjekovnim bedemima, te pao na stijene.
Nakon pada mališana nastala je strka, rekli su očevici ove tragedije, tim više što se do nesretnika nije moglo prići kopnenim putem. U pomoć unesrećenom djetetu brzo je sa svojom barkom priskočio Krčanin koji se ondje slučajno zatekao. On je, i prije no što su se do nesretnog djeteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, dijete prebacio na svoje plovilo. Nakon toga je dijete doveo do nekolio desetaka metara od mjesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije, gdje su teško ozlijeđenog mališana preuzeli djelatnici krčke Hitne pomoći. Pružena mu je pomoć, te je dalje žurno prebačen za riječki KBC.

Treba li postaviti zaštitne ograde?

Lokacija na kojoj se dogodila nesreća jedan je od najposjećenijih i nafotografiranijih vidikovaca kojima se kroz cijelu godinu kreću uvijek brojni i za razgled povijesne baštine zainteresirani posjetitelji Grada Krka.
U ovom krčkom parku javni prostor od opasnog ruba provalije i stjenovite obale u njenom podnožju dijeli tek poprilično razmjerno nizak, kameni zidić, piše Novi list, koji postavlja pitanje treba li na mjestima na kojima se ne može baš uvijek računati na zdrav razum, odnosno odgovorno ponašanje posjetitelja grada Krka, posebice onih najmlađih, izvornost i ljepotu gradskih srednjevjekovnih bedema “žrtvovati” postavljanjem zaštitne ograde.

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest