STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE: Za sve koji dolaze iz država s juga Afrike i Hong Konga obvezna 14-dnevna karantena

30.11.2021. 16:37 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević rekao je da u PGŽ već drugi tjedan imamo stagnaciju epidemijskog vala

„Svi građani koji dolaze iz država s područja juga Afrike (Južnoafrička Republika, Bocwana, Kraljevina Eswatini, Lesota, Namibija, Zimbabve) i Hong Konga morat će u obveznu 14-dnevnu karantenu“, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac nakon završetka sjednice Stožera CZ PGŽ.
Glavni epidemiolog Dobrica Rončević dodao je da u PGŽ već drugi tjedan imamo stagnaciju epidemijskog vala. „Nadamo se da se u taj val neće umiješati nova varijanta virusa koja je krenula iz južnoafričkih zemalja. U tom smislu, vodimo računa da svi koji dolaze iz tih krajeva budu u 14-dnevnoj karanteni. Dok još ne znamo puno o toj varijanti, bitno nam je da ona ne prevlada“, rekao je Rončević.
U PGŽ je aktivnih slučajeva nešto manje nego prošli tjedan, te se očekuje rasterećenje bolnice. Konkretno, danas imamo 136 hospitaliziranih pacijenata što je za 22 manje nego jučer.
„Zaključeno je da nema potrebe za aktivacijom dodatnih bolničkih kapaciteta, no oni su spremni i u svakom se trenutku mogu aktivirati“, rekao je Rončević. Dodao je da cijepljenje traje i dalje s visokim intenzitetom.

„Na punktove nam sada dolaze osobe nedavno cijepljene prvom dozom, novi koji se cijepe prvom dozom, a velik je i interes za treću dozu. Činjenica je da i cijepljeni ljudi mogu biti zaraženi, stoga se u rizičnim kolektivima kao što su bolnice i domovi za starije provodi organizirano testiranje“, kazao je Rončević te još jednom naglasio da smo najbolje procijepljena županija sa 63% s dvije doze cijepljenog odraslog stanovništva.

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (151)

PETAK, 20. svibnja TRSAT, 13.30Ivan Maričić (1925) DRENOVA, 14.30Franka Knežić (1943) DRENOVA, 13.30Đuro Dešić (1939) SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest