Smotra “Klape va Mandraće” u Volosko privukla brojnu publiku

29.07.2023. 11:46 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Opatija/foto Luigi

Jubilarno 20. izdanje popularne smotre klapa “Klape va Mandraće” u Volosko je sinoć privuklo brojnu publiku, a ionako prekrasan ambijent dodatno je zablistao dodatnim osvjetljenjem i scenografskim rješenjima.
Program je počeo pozdravom opatijskog gradonačelnika Fernanada Kirigina koji je i darivao cvijećem idejnu začetnicu i organizatoricu ovog događanja Irenu Radovanović. Na jubilarnom izdanju smotre, koja je jedna od rijetkih manifestacija klapskog izričaja na kojoj klape pjevaju isključivo a capella, dakle, bez pratećih instrumenata, publici su se predstavili Klapa Senjkinje, Klapa Valdibora Rovinj – Rovigno, Klapa Žrnovnica, Klapa Teranke Pula, Klapa Lugarin Zagreb, Klapa Skalin Matulji i Klapa Škrljevo. Odlično raspoložena publika sve je nastupe popratila glasnim pljeskom i uzvicima odobravanja.
Organizator smotre klapa je Udruga MKM iz Opatije koja nastavlja tradiciju organiziranja manifestacija koje baštine klapsku pjesmu.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest