Slovenca 40 grama “trave” stajalo kazne od 584 eura

11.08.2023. 11:59 | Crna kronika, Novosti

Foto: MUP (ilustracija)

Kazne od 584 eura stajala je 30-godišnjeg državljanina Slovenije činjenica da ga je jučer interventna policija  zatekla na riječkoj rivi pa mu je zaplijenjeno više od 40 grama marihuane. On je danas uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel riječkog Općinskog suda, gdje mu je   presudom izrečena novčana kazna   i mjera oduzimanja droge. 

Slovenac je jedan od 16 ljudi koji su u proteklih tjedan dana na području Policijske uprave primorsko-goranske zatečeni u posjedovanju uglavnom manjih količina raznih droga.

S drogom je zatečeno devet hrvatskih državljana, trojica državljana Njemačke te državljani Afganistana, Belgije, Francuske i Slovenije. U nekoliko su navrata zatečeni na području ili okolici Rijeke, Vrbovskog, Crikvenice i Krka, dok je po jedan slučaj zatiicanja  s drogom zabilježen na području Malog Lošinja, Kastva i Matulja.  Počinitelje su većinom zatekli policijski službenici nadležnih policijskih postaja, a u tri  slučaja su ih zatekli policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije.

U ovih tjedan dana sveukupno je oduzeto više od 60 grama marihuane, 11,5 grama droge galaxy, oko osam grama droge MDMA i amfetamina, manje količine kokaina, hašiša i ketamina  te nekoliko jointa.

Zbog neovlaštenog posjedovanja droga, odnosno  prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga svi su prekršajno prijavljeni. 

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest