SLOVENAC ZAVRŠIO U RIJEČKOM ZATVORU: u autu je imao kilogram sintetičke droge, nezaposlenom ekonomistu pretragom nađeno i više od 10 tisuća eura

05.08.2022. 13:48 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

U riječki zatvor smješten je danas poslijedne slovenski državljanin Rok Žužek (28), kod kojeg je u automobilu pronađen oko kilogram droge, uglavnom amfetamina. Završio je u ćeliji nakon što mu je istražni zatvor odredio sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner, zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao pobjeći i ponoviti kazneno djelo.
Slovenac iz Medvoda – za kojeg se navodi da je po zanimanju ekonomist, nezaposlen, neoženjen i bez djece – prije dva dana, u srijedu poslijepodne, zatečen je u Novom Vinodolskom najprije u posjedu oko 4,5 grama droge MDMA (ecstasy). Prilikom kontrole u prometu dobrovoljno je izručio PVC vrećicu s tom drogom, a nakon toga je otkriveno kako u “passatu”, ljubljanske registracije, drži još oko 984 grama amfetamina.
Pretragom automobila otkriveno je i da posjeduje znatnu svotu gotovog novca, više od 10 tisuća eura i 100 švicarskih franaka, za koju istražitelji sumnjaju da bi mogla imati veze s dilanjem droge.
Slovenac je u dosadašnjem kriminalističkom istraživanju izjavio kako je dosad neosuđivan, ali da se u Sloveniji protiv njega vodi kazneni postupak, također zbog droge.

 

POLICIJSKI PAS NANJUŠIO DROGU
Policija je izvijestila kako su osumnjičenoga na području Novog Vinodolskog u prometu zaustavili policijski službenici i djelatnici carine, te je od njega oduzeto nekoliko grama droge MDMA. Službeni policijski pas za detekciju droga nanjušio je drogu u automobilu, te je od suca istrage Županijskog suda u Rijeci zatražen i dobiven nalog za pretragu. Ona je rezultirala time da je pronađen gotovo kilogram droge.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading…
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest