Slovenac prodavao peć na drva, javila se neznanka, poslao joj broj bankovne kartice, pa ostao bez 4.100 kuna

17.12.2021. 13:17 | Crna kronika, Novosti

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Nova prijevara preko interneta: policija je dobila u zadaću rasvjetljavanje slučaja čovjeka koji je oštećen za više od četiri tisuće kuna nakon oglasa o prodaji peći.
Prijavu o računalnoj prijevari krčka policija zaprimila je od 37-godišnjeg slovenskog državljanina, koji je, prema dosad utvrđenom, na internetu oglasio prodaju peći na drva za 2.500 kuna, nakon čega ga je kontaktirala nepoznata ženska osoba putem aplikacije za razmjenu poruka. Pri tome je, vjerujući neznanki, na njezino traženje – putem poveznice koja je na prvi pogled nalikovala na stranicu ovlaštene institucije – poslao broj svoje kreditne bankovne kartice kako bi mu mogla uplatiti novac. No, istog dana je saznao kako mu je s kartice obavljena transakcija – kojom je oštećen za 4.163 kune.
“Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, posebno u ovo blagdansko doba, kada uz uobičajenu kupovinu, poklonima želimo razveseliti i svoje najdraže, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica”, navode iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Pin It on Pinterest