Slovački policajci Miroslava i Igor sedmi put u projektu „Sigurna turistička destinacija“

24.06.2022. 11:55 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: MUP

Miroslava Adamovič i Igor Dedik, dvoje slovačkih policijskih službenika, ovog su ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje u projektu ”Sigurna turistička destinacija“ raspoređeni u Policijsku postaju Crikvenica.
Nadporučnici Miroslava i Igor sedmi put sudjeluju u ovom projektu. Miroslava se pridružila projektu 2010. godine te je službu obavljala u Policijskoj postaji Crikvenica, osim 2011. godine kada je bila raspoređena u PU splitsko – dalmatinsku. Igor je pak u ovom projektu od 2011. godine te je do sada uvijek je bio raspoređen u Crikvenici. Oboje ističu odličnu suradnju s hrvatskim policijskim službenicima.

O samom projektu misle da je jako kvalitetan i da su njime postignuti dobri rezultati. Smatraju da policijski službenici ovim projektom doprinose osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima te u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa te pružaju stranim gostima servisne informacije. Kako su i sami naveli, turisti ne biraju samo lijepa, nego i sigurna odredišta.

U sklopu projekta, krajem sljedećeg tjedna u Policijsku upravu primorsko – goransku doći će policijski službenici iz Poljske, Rumunjske, Srbije i   Njemačke koji će biti raspoređeni u nekoliko policijskih postaja.

 

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading…
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Na  Veliku Gospu preregulacija prometa na  Trsatu

Na Veliku Gospu preregulacija prometa na Trsatu

Povodom blagdana Velike Gospe u ponedjeljak, 15. kolovoza, provest će se preregulacija prometa na području Trsata.U vremenu od 6 sati do 22 sata preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:Šetalištem Joakima Rakovca, od...

Pin It on Pinterest