Dva slabija potresa u srijedu navečer s epicentrom kod Jelšana, osjetila su se i u riječkoj regiji

10.08.2023. 11:15 | Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Arso, Neverin

Dva slabija potresa s epicentrom kod Jelšana, blizu hrvatsko-slovenske granice, magnitude 2,4 i 2,2 prema Richteru, dogodila su se u srijedu navečer, a osjetila su se i u riječkoj regiji.
Prvi potres, s epicentrom 11 kilometara istočno od Jelšana, zabilježen je u 19 sati i 6 minuta, registrirala je slovenska agencija ARSO koja se bavi i potresima. Magnituda potresa iznosila je 2,4 prema Richteru. Istu magnitudu potresa navodi i hrvatski portal Neverin, kao i Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), koji precizira da je epicentar potresa bio 23 kilometra sjeverno od Rijeke.
“Tutnjava i podrhtavanje sekundu – dvije” (Marčelji), “Treslo se nekoliko sekundi” (Kastav), “Malo se zatreslo” (Mučići), “Kratkotrajna tutnjava” (Matulji), samo su neki od komentara za ta potres ostavljenih na platformi EMSC-a.
Drugi potres je zabilježen u 20 sati i 44 minute, a slovenski ARSO navodi da je epicentar bio praktički na istoj poziciji.

“Tutnjava dvije-tri sekunde” (Saršoni), “Ponovo potres, malo kraće nego prvi” (Kastav), “Kratko, ali se dobro osjetilo” (Kastav), “Zazveckalo posuđe” (Srdoči), neki su od komentara proslijeđenih EMSC-u.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak počinju radovi na sanaciji vijadukta Piramida

U ponedjeljak, 24. lipnja, počinju radovi na sanaciji dijela vijadukta Piramida na državnoj cesti DC8. Radovi, čiji su investitor Hrvatske ceste, odvijat će se u fazama, a promet će se odvijati suženim kolničkim trakama, dok će skretanje iz Cindrićeve...

Pin It on Pinterest