SKRIVILI I NESREĆU ISPUŠTANJEM ULJA NA CESTU: ukrali veliki transformator na Škurinjama, pri ukrcaju na kamion ga oštetili, pa istekla tona ulja na kolnik

26.10.2021. 12:06 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver , Foto: vietnamtransformer.com

Dosta nespretnosti iskazala su dvojica kradljivaca velikog transformatora, kojeg su ukrali iz kruga trafostanice na Škurinjama, a na koncu su i zaradili kaznenu prijavu.
Policija je izvijestila kako je okončano kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Srbije i njegovim kompanjonom, 49-godišnjim hrvatskim državljaninom. Mlađi član lopovskog tandema osumnjičen je da je ljetos, u kolovozu, iz dvorišta trafostanice na Škurinjama u Rijeci otuđio transformator koji je bio izvan funkcije. Za odnošenje velikog transformatora trebalo je vozilo veće od osobnog automobila, pa je tako angažirao 49-godišnjaka, vlasnika teretnog vozila s dizalicom, koji je došao do trafostanice na Škurinjama i pomogao mu ukrcati transformator u teretno vozilo, te su krenuli dalje, tamo gdje su namjeravali iskrcati ukradeno.
No, prilikom ukrcaja došlo je do oštećenja transformatora, tako da je putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja. Stigli su u Saršone, gdje je 49-godišnjak zaustavio vozilo, pa ga parkirao na travnatu površinu, no ulje je i dalje istjecalo.
Zbog istjecanja većih količina ulja na cestu, policija je sredinom kolovoza i pozvala građane koji nešto znaju o mogućem autoru onečišćenja prometnice da se jave i pomognu korisnom informacijom. Naime, na relaciji Osječka ulica – Tibljaška cesta – Marinići – Pehlin, došlo je do istjecanja veće količine ulja na kolnik, otežanog odvijanja prometa, a dogodila se i jedna prometna nesreća. Osim policije, stigli su na mjesto događaja i vatrogasci te djelatnici službi Ceste Rijeka i Rijeka tank koji su pristupili sanaciji kolnika.
Policija je na kraju dvojicu upletenih u krađu raskrinkala, a utvrđeno je da je HEP otuđenjem transformatora oštećen je za iznos od oko 200.000 kuna. Protiv mlađeg osumnjičenika podnesena je kaznena prijava zbog krađe, dok je stariji prijavljen za kaznenog djelo – onečišćenje okoliša. Obojica će se u daljnjem postupku braniti sa slobode.

 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

Pin It on Pinterest