S obalnog šetališta u Opatiji i Voloskom ukrao 10 stupova od mesinga i 100 metara mesinganih cijevi ograde

29.12.2021. 11:29 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Službenici Policijske postaje Opatija dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio imovinske delikte.
Policija ga sumnjiči da je tijekom 7. i 9. prosinca ove godine u Opatiji i Voloskom na obalnom šetalištu demontirao i otuđio deset komada stupova ograde obalnog šetališta od mesinga te oko 100 metara mesinganih cijevi ograde. Tog 9. prosinca u krađi ga je zatekao i djelatnik komunalnog poduzeća, no, uspio mu je pobjeći. Ipak, na kraju je pronađen i priveden.
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 135.000 kuna kojom je oštećena jedinica lokalne samouprave. Tijekom kriminalističkog istraživanja manji dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.
Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela krađe, nakon okončanog kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je uz kaznenu prijavu riječkom Općinskom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest