Rijeka remizirala s Triestinom u prijateljskoj utakmici na Rujevici

18.11.2023. 17:18 | Novosti, Sport

Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke i Triestine odigrali su 1:1 u pripremnoj utakmici odigranoj danas na Rujevici. U zanimljivom ogledu momčad iz talijanske Serie C predstavila se u dobrom izdanju, a Rijeka je stvorila nekoliko dobrih prilika kroz utakmica koje na kraju nije realizirala.

Rijeka je utakmicu otvorila prilikom u drugoj minuti. Čabraja je ubacio, Obregon je bio u dobroj situaciji, ali udarac glavom pogodio je Rizza i lopta je otišla u korner. U petoj minuti Fruk se izborio za loptu na desnoj strani kazneno prostora i gurnuo za Veiga. Uslijedio je snažan udarac ljevicom koji se pretvorio u oštar ubačaj i malo je nedostajalo da ga Radeljić na drugoj vratnici pospremi u mrežu. U devetoj minuti Čabraja je odlično ubacio, Malomo je u zadnji čas izbio ispred Obregona. Već u idućoj minuti, nakon brzog kornera, Ilinković je ubacio s desne strane, Veiga je bio najbrži, ali vratar Agostino odličnom reakcijom sačuvao je mrežu.

Triestina je odgovorila u 16. minuti. Adorante je lijepo odigrao za Gunduza koji je ubacio s desne strane kaznenog prostora, ali udarac Finotaa otišao je pored gola. Kao da to nije bilo dovoljno upozorenje, gosti su poveli u 24. minuti. Nakon odličnog ubačaja Morettija s lijeve strane, Adorante je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao glavom – 0:1. Rijeka je krenula po izjednačujući gol, ali udarci Yansanea i Fruka s distance u iduće dvije minute nisu bili precizni.

Triestina je i dalje bila opasna, u 27. minuti Pavlev je pobjegao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac obranio je Zlomislić. Triestina je blizu gola bila u 38. minuti, novi ubačaj s desne strane, Adorante je dočekao loptu u kaznenom prostoru i odlično pucao ljevicom, greda je ovoga puta spasila Rijeku. Bijeli su uzvratili minutu kasnije, Čabraja je odlično izveo slobodan udarac s desne strane sa 17 metara, a greda je ovoga puta bila na strani Triestine. Nakon brzo izvedenog kornera, Grgić je pucao s distance, a Agostino je i ovoga puta dobrom reakcijom sačuvao mrežu. U 41. minuti Čabraja je još jednom sjajno ubacio, Grgić je probao je smiriti loptu pred golom Triestine, ali vratar Agostino je bio brži.

Rijeka je dobro krenula u drugo poluvrijeme. U 47. minuti Veiga je odlično ubacio, Grgićev udarac otišao je preko grede. I onda je minutu kasnije stigao gol. Rijeka je izborila slobodan udarac, Čabraja je odlično potegnuo i pogodio – 1:1. U 52. minuti Janković je lijepo prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, ali udarac nije bio precizan. U 71. minuti Rijeka je izborila novi slobodan udarac na 18 metara, Čabraja je još jednom odlično pucao i lopta je prošla uz vratnicu.

RIJEKA – TRIESTINA 1:1 (0:1)

Prijateljska međunarodna utakmica. Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Marin Rožman (Rijeka). Žuti kartoni: Čabraja (Rijeka), Fofana, Malomo (Triestina). Crveni karton: Lescano (90′- drugi žuti). Strijelci: 0:1 Adorante (24′), 1:1 Čabraja (49′).

RIJEKA: Zlomislić (od 82′ Vučetić), Veiga (od 86′ Valinčić), Galešić (od 82′ Blečić), Radeljić (od 60′ Dilaver), Čabraja (od 77′ Juncaj), Ilinković (od 86′ Mikloš), Petrovič (od 32′ Grgić), Janković (od 60′ Mitrović), Fruk (od 60′ Smolčić), Yansane (od 46′ Bogojević), Obregon (od 82′ Bilajac).

TRIESTINA: Agostino, Pavel, Moretti, Malomo, Rizzo, Fofana, Gunduz, Celeghin, Adorante, Pierobon, Finotto. Još su igrali: Diakite, Vallocchia, El Azrak, Lescano, Germano, Kacinari, Kozlowski, Correia.

Najčitanije

Povezane objave

Sanacija opožarenog područja Ljubavne cestice u Crikvenici

Sanacija opožarenog područja Ljubavne cestice u Crikvenici

Na području Ljubavne cestice u Crikvenici u idućih 15-ak dana provoditi će se radovi na sanaciji opožarenih površina.Radove će izvoditi Hrvatske šume, Šumarija Crikvenica, te će se u sklopu njih uklanjati izgorena stabla na području koje je stradalo...

Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Opatijska je publika sinoć imala priliku uživo osjetiti izuzetnu atmosferu harlemske crnačke kršćanske glazbe u domu kulture, centru Gervais. Festival Opatija je u Opatiju doveo najbolje i najpoznatije pjevače američkog gospela Harlem Gospel Choir.Harlem...

POKOPI NA GROBLJIMA (672)

POKOPI NA GROBLJIMA (672)

PONEDJELJAK, 11. PROSINCA 2023. ZAMET, 13.30Davor Stojković (1956) TRSAT, 14.30Borislav Čop (1932) KOZALA, 13.30Ksenija Žunić (1933) LOVRAN, 14.00Rosana Mihalić  KLANA, 14.00Josip Brmalj  CERNIK-ČAVLE, 14.00Ivka Dragojević  MILOHNIĆ, 14.00Ana Petrović...

U Kostreni se večeras pali druga adventska svijeća

U Kostreni se večeras pali druga adventska svijeća

Danas, u nedjelju, 10. prosinca, u 17 sati ispred crkve u Sv. Barbari bit će upaljena druga adventska svijeća. Iz Općine Kostrena pozivaju sve da im se pridruže.Druga adventska svijeća naziva se još i Betlehemska, u spomen na put Josipa i Marije prema...

Pin It on Pinterest