RIJEKA ADVENT – ODABRANI NAJUSPJEŠNIJE UREĐENI IZLOZI U UŽEM CENTRU GRADA RIJEKE: prva mjesta Obući i Optisolu na riječkom Korzu

29.12.2021. 13:38 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

U sklopu manifestacije „Rijeka Advent“, povodom božićno-novogodišnjih blagdana, odabrani su najuspješnije uređeni izlozi u užem centru grada Rijeke. Stručno povjerenstvo ocjenjivalo je najbolje uređene izloge uređene u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci, kao i one vlastito aranžirane izloge, odnosno poslovne prostore koje su vlasnici/zakupci samostalno uredili.
Priznanja u kategoriji najuspješnije uređenih izloga u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci su:

1. mjesto – Obuća d.o.o., izlog trgovine Ciciban, Korzo 23A, Uređeni izlog je završni rad učenice Elme Begović, a uređen je pod vodstvom mentorice Nine Bačić Mencer.
2. mjesto – AMEC RIJEKATEKSTIL d.o.o., izlog trgovine MAX MARA, Korzo 40C, Djelo je učenika 3.a razreda aranžersko – scenografskog smjera pod vodstvom mentorice Tatjane Manestrl.
3. mjesto – TORRE j.d.o.o., izlog caffe bara Kosi toranj, Pul vele crikve 1, Djelo je učenika 4.a razreda aranžersko – scenografskog smjera.

Priznanja u kategoriji najljepše uređenih izloga u vlastitom aranžmanu:

1. mjesto – Optika OPTISOL, Korzo 5,
2. mjesto – ELEMENTALS BY J., Andrije Medulića 5B
3. mjesto – Mala galerija Bruketa, Užarska 25

Dugogodišnja akcija

Grad Rijeka već niz godina, u prosincu, provodi ovu akciju koja je od 2012. godine prerasla u projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”. U sklopu projekta uz financijsku potporu Odjela za poduzetništvo učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR), pod vodstvom svojih mentora, a prateći potrebe korisnika poslovnih prostora, uređuju njihove izloge. Na ovaj način svi sudionici aktivnosti ujedno promiču kulturne i povijesne vrijednosti svoga grada kao i urbanog turizma u Rijeci. Projekt se inače odvija u dva ciklusa, ali se ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije odvijao samo u vrijeme manifestacije “Rijeka Advent.
Stručno povjerenstvo za izbor najuspješnije uređenih izloga užeg centra grada koje su ove godine činili Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke, Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Vesna Martić iz Odjela gradske uprave za poduzetništvo, dana 6. prosinca 2021. godine provelo je obilazak užeg centra grada gdje se nalazi najveći broj poslovnih prostora. Prilikom odabira najbolje uređenog izloga članovi su se rukovodili originalnošću i kreativnošću izloga, estetskim skladom, blagdanskim ugođajem te suradnjom poduzetnika s institucijama.

Prigodno uređeni lokali

Ugođaju Riječkog Adventa uvelike su doprinijeli i poduzetnici i ugostitelji koji su u vlastitom aranžmanu ili angažirajući suradnike estetski, reprezentativno i u duhu blagdana uredili prostore svojih izloga, interijera ili terasa. Iz Grada Rijeke navode kako svakako vrijedi spomenuti i prigodno uređene terase i interijere ugostiteljskih objekata: Rica, Teatro, Kod Zajca i Kings Food Pub, Tapas bar Petjedan, Cacao, O`Hara, Garcon, Samovar, Three monkeys, Latino i Fiorello koji su u vlastitom aranžmanu vrlo lijepo i u blagdanskom duhu uredili prostore svojih izloga i time dali svoj doprinos uređenju grada.

 

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu održava se Team Work Days 2022.

Na riječkom Korzu u tijeku je  manifestacija Team work days 2022., javna prezentacija projektnih aktivnosti koje Zajednica tehničke kulture Rijeka provodi s učeničkim zadrugama Primorsko – goranske županije, a kroz koju se želi pojačati inovacijski impuls...

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Pin It on Pinterest