RIJEČKI SUD PRESUDIO: kradljivcu kotla za pečenje rakije osam mjeseci bezuvjetnog zatvora

29.09.2021. 10:40 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver , Foto: Fiore Vežnaver

Slomio je lokot na vratima podruma, ušao unutra, pa ukrao bakreni kotao za pečenje rakije. No, policija je posumnjala na njega, pa mu došla na kućnu adresu i otkrila kod njega ukradeni kotao.
Bit je to slučaja u kojem je 33-godišnji D. Š. iz Gorskog kotara osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci zbog krađe kotla za pečenje rakije, što je okvalificirano kao teška krađa. Prema službenim podacima riječkog Općinskog suda, krivim je oglašen čovjek koji je bez završene škole, bez zanimanja, nezaposlen, bez primanja, bez imovine, a vojsku nije služio.

Slomio lokot na vratima podruma

Pravosudna točka, barem na ovoj instanci, na slučaj krađe kotla za pečenje rakije stavljena je šest godina nakon događaja. Naime, slučaj datira još iz svibnja 2015. godine, a “nestao” je iz podruma obiteljske kuće u Skradu. Lopov je slomio lokot na vratima podruma, a nakon pretraživanja prostora ukrao kotao za destilaciju zapremine 100 litara i bakrenu cijev, koja je dio opreme za destiliranje, sve vrijedno oko tri tisuće kuna.
Optuženom za tešku krađu sudilo se na koncu u odsutnosti, jer ga se nije uspijevalo pronaći i dovesti na suđenje. Formalno je 33-godišnjak iznio svoju obranu u ovom procesu, svojedobno je na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko  pravo i braniti se šutnjom.

Olakotnim mu cijenjeno da je bez završene škole, bez zanimanja, nezaposlen, bez prihoda i otac

Sud je kao krunski dokaz da je 33-godišnjak počinitelj kaznenog djela ocijenio činjenicu da je policija upravo od njega oduzela ukradeni kotao. Pri odmjeravanju kazne, riječki Općinski sud mu je olakotnim cijenio činjenice da je bez završene škole, bez zanimanja, nezaposlen i bez prihoda, da živi u izvanbračnoj zajednici i da je otac maloljetnog djeteta. Otegotnim mu je pak okvalificirano je da višestruko kažnjavan zbog istovrsnih kaznenih djela.
Presuda nije pravomoćna, osuđeni kradljivac kotla ima pravo na žalbu, o kojoj će arbitrirati županijski sud. 

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest