Riječki nadbiskup Mate Uzinić primio na tradicionalnom doručku gradonačelnika Rijeke sa suradnicima

24.12.2022. 10:48 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Riječka nadbiskupija

Nastavljajući tradiciju susreta na Badnjak i tradicionalnog doručka, danas, u subotu, 24. prosinca, u Nadbiskupijskom domu u Rijeci susreli su se riječki nadbiskup Mate Uzinić i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Susretu i doručku pridružili su se najbliži nadbiskupovi suradnici, generalni vikar Mario Tomljanović i sudski vikar Emil Svažić, kao i suradnici gradonačelnika Filipovića, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj.
Čestitajući gradonačelniku i njegovim suradnicima Božić, nadbiskup je uputio čestitku i svim građanima Rijeke.
“Mi smo, i jedan i drugi, poslani služiti istim ljudima, a Bog je u Božiću došao da bi služio ljudima. Tako je zapravo Božić podsjetnik ponajprije za nas da je naše poslanje, naš poziv služenje, a onda je to i ono što nas može okupiti i što nas može motivirati da doista kvalitetnije pristupamo onom poslanju koje imamo”, rekao je nadbiskup Uzinić. Upućujući čestitku, poželio je da ovi božićni dani budu nadahnuće kako bismo svi bili bolji ljudi i bližnjima mogli prepoznavati čovjeka i služiti tom čovjeku.

Uzvraćajući čestitke, gradonačelnik Filipović je kazao kako je ovo prigoda za osvrt na proteklu godinu kao i projekte koji su uspmjereni najpotrebitijima. Nadbiskupu Uziniću i Riječkoj nadbiskupiji zahvalio je na inicijativi oko pomoći migrantima koje je teška životna situacija natjerala na dug i neizvjestan put. Rijeka im je samo jedna usputna stanica i bez pomoći Riječke nadbiskupije ne bismo uspjeli pomoći tim ljudima u potrebi, rekao je Filipović misleći pritom na Tranzitni punk na riječkom željezničkom kolodvoru.

Nakon doručka u Nadbiskupijskom domu, predstavnici Grada Rijeke uputili su se i u svetište Majke Božje Trsatske na tradicionalno predbožićno čestitanje.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest