Riječki gradonačelnik se susreo sa svjetski poznatim učiteljem joge

06.09.2023. 15:30 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Tijekom međunarodnog seminara Joga u svakodnevnom životu, a pod vodstvom autora sustava Njegove Svetosti Paramhans Swami Mahešvaranande – Višvaguruđija, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović posjetio je riječki centar ‘Joge u svakodnevnom životu’ i susreo se s ovim svjetski poznatim učiteljem joge, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Tijekom susreta gradonačelniku je predstavljen Višvaguruđijev projekt OM Ašram, najveća građevina na svijetu u obliku drevnog simbola Om, a koja je dio “OM Vishwa Dip Gurukul“ obrazovnog i istraživačkog centra u Jadanu, Rajasthan, Indija. Vishwaguruđi je ujedno pozvao gradonačelnika na skorašnje svečano otvorenje OM Ashrama, što će zasigurno biti jedan od najvećih događaja u Indiji.
U razgovoru gradonačelnik se osvrnuo na uspješnu dugogodišnju suradnju Udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’ s Gradom Rijeka. U Rijeci se po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ joga vježba više od 30 godina, a udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već desetu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’, besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Vishwaguruđi je gradonačelniku poklonio svoju knjigu ‘Sustav Joga u svakodnevnom životu’, kao i nedavno izdanu monografiju “Golden Jubilee” koja slikovito prezentira njegov neumorni humanitarni rad u proteklih 50 godina diljem cijelog svijeta, a gradonačelnik Filipović je darivao Vishwagurujia monografijom grada Rijeke.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest