Riječki gradonačelnik proglasio utorak, u povodu blagdana Vele Gospe, sajamskim danom na području Trsata

11.08.2023. 10:37 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Gradonačelnik Rijeke donio je zaključak kojim se u svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, u povodu blagdana Vele Gospe, dan 15. kolovoza proglašava sajamskim danom na području naselja Trsat.

Zaključkom donesenim danas sajamski se dan proglašava za područje naselja Trsat, i to:

  1. Trg Viktora Bubnja,
  2. Ulicu Slavka Krauzteka od broja 1 do Sveučilišnog kampusa,
  3. Frankopanski trg,
  4. Ulicu Petra Zrinskog,
  5. Dvorište Dvorane mladosti.

Naglašava se kako je na taj dan dozvoljena samo prigodna prodaja proizvoda i robe koji su predmet i svrha sajamskog dana, izvan prodavaonica, kao sastavni dio sajamskog događanja.

Prigodna prodaja provodit će se temeljem Odluke o korištenju površina javne namjene i nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke za postavu privremenih objekata, reklamnih i oglasnih predmeta te druge opreme i uređaja te se pozivaju trgovci koji posluju u navedenim područjima da podnesu zahtjeve nadležnom Upravnom odjelu za komunalni sustav i promet. Korisnik javne površine koji za prigodnu prodaju za blagdan Velike Gospe na području Trga Viktora Bubnja već ima sklopljen ugovor o davanju na korištenje površine javne namjene ne mora podnositi zahtjev.

Ovom odlukom se i Grad Rijeka priključio nizu gradova i općina u Hrvatskoj koji su proglašenjem sajamskim danom omogućili djelomice trgovačku djelatnost, unatoč zabrani rada blagdanom.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest