Riječki gradonačelnik domaćin prijema uspješnih riječkih šahistica i šahista

07.12.2021. 20:37 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima bio je domaćin prijema uspješnih riječkih šahista i šahistica koji je održan ispred Salona Grada Rijeke.
Na prijem su stigli šahisti Ivan Šarić iz Šahovskog kluba Liburnija, Anamarija Radiković iz ŠK Draga, Ena Cvitan iz ŠK Liburnija i Erik Golubović iz ŠK Rijeka kao i predsjednik ŠK Draga Ivan Mandekić.
„Šah je u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji dostigao jedan zavidan nivo, prvenstveno zahvaljujući vrhunskim rezultatima naših šahista“, istaknuo je Mandekić i dodao kako će i u budućnosti nastaviti ulagati u razvoj mladih i talentiranih šahista.

Filipović: Tradicija igranja šaha doživjela preporod

Šahistima je na brojnim uspjesima koje ostvaruju u kontinuitetu čestitao i gradonačelnik Marko Filipović. „Tradicija igranja šaha u Rijeci je u posljednje vrijeme doživjela preporod, a to je, vjerujem, rezultat kontinuiranog rada mnogobrojnih šahovskih klubova koji djeluju u Rijeci, ali i entuzijazma kako vas šahista, tako i vaših trenera i vodstva klubova“, rekao je Filipović i podsjetio kako Rijeka sljedeće godine postaje Europski grad sporta. „Ta titula potaknut će nas da još više promišljamo o našoj sportskoj infrastrukturi i uvjetima u kojima sportaši treniraju. U razvoju sporta u Rijeci očekujemo suradnju i pomoć svih sportskih klubova, pa tako i vašu“, istaknuo je Filipović koji je okupljenim šahistima uručio i prigodne poklone.

Čestitke na uspjehu

Osim nagrada koje šahisti osvajaju na natjecanjima, dokaz uspješnosti šaha na području Rijeke i Primorsko-goranske županije pokazuje i seniorsko Prvenstvo Hrvatske u šahu koje se trenutno održava u Rijeci, kao i višegodišnja tradicija organiziranja međunarodnog ženskog šahovskog turnira Cvijet Mediterana.

Uz gradonačelnika Filipovića, šahistima su na uspjehu čestitali i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Danijela Bradamante i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Podsjetimo, peteročlana reprezentacija Hrvatske u kojoj su i riječke šahistice Ena Cvitan i Patricija Vujnović iz ŠK Liburnija te Ana Berke i Anamarija Radiković iz ŠK Draga, nastupala je, pod vodstvom izbornika Ivana Mandekića, na Europskog ekipnom prvenstvu održanom u Sloveniji u studenom ove godine.

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest