Riječki gradonačelnik bio u Podgorici, na svečanoj sjednici u povodu dana tog grada i na investicionom forumu

20.12.2021. 17:48 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Rijeka

Na poziv gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, riječki gradonačelnik Marko Filipović proteklog je vikenda prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine tog crnogorskog grada, i to u povodu 19. prosinca – Dana Podgorice i 77. godišnjice oslobođenja tog grada u Drugom svjetskom ratu.

Također na poziv podgoričkog gradonačelnika, riječki gradonačelnik sudjelovao je u radu Podgoričkog investicionog foruma koji je održan u Podgorici uoči spomenute svečane sjednice. Glavne teme Foruma bile su vezane uz učinke pandemije koronavirusa na ekonomiju i investicijsku klimu i to u kontekstu jačanja ekonomske suradnje i privlačenja stranih investicija. Gradonačelnik Filipović na Forumu je bio jedan od panelista na temu privlačenja investicija. Uz njega, panelisti su bili i gradonačelnik Podgorice Vuković i zamjenik Odjela za vanjsku ekonomiju i međunarodne odnose Moskve Viacheslav Manuylov.

Izlagao na panelu

“Sustav Grada Rijeke, koji čine gradska uprava, komunalna i trgovačka društva u suvlasništvu Grada Rijeke i gradske ustanove, realizirao je u razdoblju 2017. – 2021. godine putem natječaja za sredstva EU-a (fondovi i programi Unije) 141 projekt ukupne vrijednosti preko 4,1 milijardu kuna ili preko 554 milijuna EUR. Od toga je sustav Grada Rijeke ostvario europskih sredstava u iznosu od 2,2 milijarde kuna ili oko 298 milijuna EUR”, rekao je  Filipović. Riječki gradonačelnik   se u svom izlaganju na panelu fokusirao i na aktualne riječke razvojne projekte kao što su ulaganja u razvoj prometne infrastrukture, stanogradnju, turizam, predškolski odgoj, poduzetničku infrastrukturu itd.

Na prijemu kod podgoričkog gradonačelnika

Filipović je bio i na prijemu kod gradonačelnika Podgorice organiziranog za našu delegaciju i delegaciju ukrajinskog Kijeva. Filipović je na prijemu naglasio da u Rijeci postoji veoma aktivna crnogorska zajednica i da je to nešto što nesporno veže dvije države. Isto tako, pozdravio je izraženi doprinos hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori razvoju odnosa dviju država, kao i strateškom usmjerenju ka pridruživanju zajednici europskih država.

U povodu dana oslobođenja Podgorice gradonačelnik Filipović položio je i vijenac na Spomenik Partizanu borcu na Gorici, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest