Riječka tužiteljica Barbara Sandalj svečano prisegnula na dužnost zamjenice glavne državne odvjetnice

13.01.2023. 17:09 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: DORH

Barbara Sandalj, dosadašnja zamjenica riječke Županijske državne odvjetnice, svečano je danas prisegnula na dužnost zamjenice glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske. Riječka tužiteljica jedna je od petero njih koji su prisegnuli na dužnost zamjenika glavne državne odvjetnice, nakon što ih je Državnoodvjetničko vijeće imenovalo na te dužnosti na sjednici u listopadu prošle godine.
Novoimenovani zamjenici i zamjenice prisegnuli su pred predsjednikom Državnoodvjetničkog vijeća Darkom Klierom. Svečanoj prisezi prisustvovali su, među ostalima, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i njeni zamjenici.

Barbara Sandalj dugi je niz godina radila u riječkom tužiteljstvu. Za zamjenicu riječkog Općinskog državnog odvjetnika imenovana je u prosincu 1993. godine, a za zamjenicu riječkog Županijskog državnog odvjetnika imenovana je u proljeće 2010. godine.
Nemoguće je nabrojati sve značajnije sudske procese na riječkom Općinskom i Županijskom sudu u kojima je dosad optužbu zastupala Barbara Sandalj, niti sve očevide na mjestu događaja kojima je rukovodila. No, u javnosti je vjerojatno najviše ostalo u sjećanju da je zastupala optužbu na suđenju riječkom kirurgu zbog nesavjesnog liječenja, koji je sredinom 2006. godine tada 21-godišnjem Rabljaninu operirao slijepo crijevo, a dva tjedna kasnije mu je kao posljedica toga amputirana noga.

Posljednji veći sudski proces na kojem Barbara Sandalj  zastupa optužbu jest suđenje koje je prije tri dana u Rijeci počelo Đurđici Polovina iz Gomirja, optuženoj da je kao bivša blagajnica Erste & Steiermarkische banke u poslovnici u Vrbovskom tijekom 14 godina počinila veliku seriju makinacija kojima se na štetu klijenata okoristila za oko 8,6 milijuna kuna.

I RAVNATELJICA  USKOK-a DOŠLA IZ RIJEČKOG ODVJETNIŠTVA

Barbara Sandalj je svojim imenovanjem “pojačala riječke redove” na visokim pozicijama u Državnom odvjetništvu. Naime, aktualna ravnateljica USKOK-a je Vanja Marušić, koja je na tu funkciju došla s pozicije Županijske državne odvjetnice u Rijeci.

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest