RIJEČKA TREŠNJA: uručene nagrade najuspješnijim turističkim djelatnicima grada Rijeke u ovoj godini

27.09.2023. 15:00 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Na Trsatskoj gradini održana je dodjela nagrada Riječka trešnja koje su uručene najboljim turističkim djelatnicima u ovoj  godini s područja grada Rijeke. Nagrade najboljim turističkim djelatnicima  uručio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Gradonačelnik Marko Filipović uručio je priznanja tvrtkama koje svojim dugogodišnjim poslovanjem i ulaganjem u svoju ponudu, ujedno ulažu i u ponudu grada i čine našu destinaciju povodom za ponovni povratak.

Gradonačelnik Filipović čestitao je dobitnicima nagrada i istaknuo kako je ovo prigoda za zahvaliti se svima onima koji čine najbolje što mogu kako bi se Rijeka što bolje prezentirala na turističkoj mapi svijeta.

„U prvih pet mjeseci ove godine Rijeka je bila u top 10 destinacija u Hrvatskoj što znači da kod nas sezonalnost nije toliko izražena kao u nekim drugim destinacijama. Uz povećanje broja dolazaka i noćenja gostiju, važno je istaknuti i da raste vrijeme njihova boravka u našem gradu, trenutno ono iznosi 3,5 dana. Povećava se i broj smještajnih kapaciteta, a u okviru svega toga moramo strateški razmišljati o razvoju turizma u budućnosti kako kroz nacionalne tako i kroz lokalne strategije razvoja turizma“, rekao je Filipović.

Direktor Škarpa je istaknuo kako je upravo čovjek ključ uspjeha u turizmu. „Vjerujem da su svi uključeni u turistički sektor dali sve od sebe i ovo je prilika da im zahvalimo. A da svi zajedno radimo dobar posao pokazuju i brojke, naime, u prvih devet mjeseci ove godine ostvaren je kompletan promet 2022. godine, tako da sve ono što će se događati do kraja godine je bonus i mislim da možemo biti zadovoljni“, rekao je Škarpa.

Nagrada Riječka trešnja zamijenila je akciju „Volim Rijeku“, koju je Turistička zajednica provodila od 2000. do 2020. godine i u sklopu koje su nagrađivani turistički djelatnici, a sve u cilju odavanja priznanja za uložen trud u pružanju usluga i poticanje novih ulaganja u turistički sektor. Nakon tri godine pauze Turistička zajednica grada Rijeke pokrenula je rebranding akcije Volim Rijeku i dodijelila joj novi naziv – Riječka trešnja te zajedno s Malom galerijom Bruketa osmislila novi vizualni identitet u sklopu kojeg su izrađene unikatne plakete za sve nagrađene djelatnike, a sve u znaku trešnje.

Svečanom dodjelom nagrada Riječka trešnja 2023. na prigodan je način obilježen i Svjetski dan turizma.

DOBITNICI: 

Raif Bašić, djelatnik Jadran Hotela d.d. dobitnik je nagrade u kategoriji „Konobar“; Lidija Pilepić, djelatnica Jadran Hotela d.d. dobitnica je nagrade u kategoriji „Djelatnik hotelskog domaćinstva“; Iva Žigo, djelatnica Hotela Bonavia dobitnica je nagrade u kategoriji „Djelatnik prodaje i marketinga u turizmu“; Romana Jedrejčić, djelatnica Botela Marina dobitnica je nagrade u kategoriji „Kuhar“; Maja Valentić, djelatnica Rijeka Sporta dobitnica je nagrade u kategoriji „Recepcijski djelatnik“; Dalibor Božić, djelatnik Hotela Bonavia dobitnik je nagrade u kategoriji „Recepcijski djelatnik hotela“; Vedrana Šuša, djelatnica Autotransa d.d. dobitnica je nagrade u kategoriji „Agencijski djelatnik“; Sanja Maravić, djelatnica Jadrolinije dobitnica je nagrade u kategoriji „Djelatnik u pomorskom prijevozu“; Mateo Vujanić, djelatnik KD Autotrolej d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji „Djelatnik u cestovnom prijevozu“; Dean Linić, djelatnik Policijske uprave Primorsko – goranske dobitnik je nagrade u kategoriji „ Policijski službenik“; Suzana Smokvina Ivaniš, djelatnica trgovine N.A.N.I d.o.o. dobitnica je nagrade u kategoriji „Prodavač“; Martina Spinčić, djelatnica B.S.A. tours d.o.o. i članica Udruge turističkih vodiča Kvarnera dobitnica je nagrade u kategoriji „Turistički vodič“; Marinko Hrgarek, djelatnik KD Čistoća d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji „Djelatnik na uređenju i očuvanju okoliša“, a Hermina Trošelj, vlasnica smještajnog objekta „Apartmani Svilno“ dobitnica je nagrade u kategoriji „Privatni iznajmljivač“.

Andrej Kušeta preuzeo je posebno priznanje za Botel Marina, povodom 10. obljetnice djelovanja i dugogodišnji doprinos razvoju turizma i unaprjeđenju kvalitete smještaja grada Rijeke; Kristina Pandža za Udrugu Pro Torpedo preuzela je priznanje povodom 20. obljetnice djelovanja i aktivnog zalaganja u očuvanje i valorizaciju industrijske baštine grada Rijeke; Hotelu Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa dodijeljeno je posebno priznanje za podizanje kvalitete ugostiteljske i smještajne ponude u destinaciji i unapređenje turističke ponude grada Rijeke. Turistička agencija I.D. Riva Tours tijekom ljetne sezone redovito provodi manja kružna putovanja po Jadranu, a upravo im je Rijeka ukrcajna luka. Upravo zbog doprinosa razvoju turističke ponude i promociji Rijeke na stranim tržištima s kojih dolaze gosti na kružna putovanja te doprinosa povećanju turističkog prometa grada Rijeke agenciji I.D Tours također je dodijeljeno ovo posebno priznanje. Karin Mimica, vlasnica tvrtke Abisal i idejna začetnica i voditeljica projekta Riječke gastronomske luke preuzela je nagradu za doprinos promocije gastronomske ponude grada Rijeke i pozicioniranju riječke gastronomske scene. Posebno priznanje za promicanje kulturnog identiteta i promociju grada Rijeke dodijeljeno je i riječkoj grupi Let 3, uz objašnjenje kako su zaslužni za veliku promociju Rijeke.

Najčitanije

Povezane objave

Sanacija opožarenog područja Ljubavne cestice u Crikvenici

Sanacija opožarenog područja Ljubavne cestice u Crikvenici

Na području Ljubavne cestice u Crikvenici u idućih 15-ak dana provoditi će se radovi na sanaciji opožarenih površina.Radove će izvoditi Hrvatske šume, Šumarija Crikvenica, te će se u sklopu njih uklanjati izgorena stabla na području koje je stradalo...

Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Harlem Gospel Choir oduševio opatijsku publiku

Opatijska je publika sinoć imala priliku uživo osjetiti izuzetnu atmosferu harlemske crnačke kršćanske glazbe u domu kulture, centru Gervais. Festival Opatija je u Opatiju doveo najbolje i najpoznatije pjevače američkog gospela Harlem Gospel Choir.Harlem...

POKOPI NA GROBLJIMA (672)

POKOPI NA GROBLJIMA (672)

PONEDJELJAK, 11. PROSINCA 2023. ZAMET, 13.30Davor Stojković (1956) TRSAT, 14.30Borislav Čop (1932) KOZALA, 13.30Ksenija Žunić (1933) LOVRAN, 14.00Rosana Mihalić  KLANA, 14.00Josip Brmalj  CERNIK-ČAVLE, 14.00Ivka Dragojević  MILOHNIĆ, 14.00Ana Petrović...

U Kostreni se večeras pali druga adventska svijeća

U Kostreni se večeras pali druga adventska svijeća

Danas, u nedjelju, 10. prosinca, u 17 sati ispred crkve u Sv. Barbari bit će upaljena druga adventska svijeća. Iz Općine Kostrena pozivaju sve da im se pridruže.Druga adventska svijeća naziva se još i Betlehemska, u spomen na put Josipa i Marije prema...

Pin It on Pinterest