Riječka policija u utorak dvaput u pratnji prijevoza organa za transplantaciju

10.07.2024. 10:47 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin (ilustracija)

Službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom jučer su u dva navrata organizirali pratnju prijevoza organa za transplantaciju za potrebe Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Rijeka.

Policijske pratnje su provedene u prijepodnevnim satima na način da su službenici Postaje prometne policije Rijeka pod rotacijom pratili sanitetsko vozilo s organima iz KBC Rijeka do čvora Bosiljevo na autocesti Rijeka – Zagreb, odakle su pratnju preuzeli službenici Policijske uprave karlovačke do Zagreba, a službenici zagrebačke policije nastavili su do KBC-a Rebro u Zagrebu. Druga pratnja organa je organizirana iz KBC-a Rijeka, lokalitet Sušak, do Zračne luke na Krku za avionski prijevoz i proveli su je na isti način službenici Druge policijske postaje Rijeka.

“Riječka policija, osobito službenici prometne policije, inače tijekom cijele godine sudjeluju u pratnji prijevoza organa namijenjenih za presađivanje, na zahtjev bolničkih ustanova. Unatoč brojnim gužvama u prometu tijekom turističke sezone te različitim vremenskim nepogodama u zimskom razdoblju, aktivnosti pratnje se uspješno provode čime policijski službenici ne pokazuju samo vrhunsku profesionalnost kad je potrebno vrlo brzo djelovati zbog ograničenog vremena trajanja organa za presađivanje, već i humanost te plemenitost kroz istinsku brigu za život svakog čovjeka”, navode iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Podsjećaju i na događaj iz noći Božića 2021. godine, ​kada su službenici riječke prometne policije osigurali pratnju prijevoza organa – srca namijenjenog za transplantaciju i time pomogli u spašavanju još jednog ljudskog života.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest