Riječka policija istraživala krađe 30-godišnjakinje, pa otkrila trgovanje ljudima

11.11.2021. 12:43 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Istraživale su se krađe, pa je otkriveno i kazneno djelo trgovanja ljudima. Slučaj je to kojeg je obznanila riječka policija, pojašnjavajući da se pod lupom policijskih istražitelja našla 30-godišnja hrvatska državljanka.
Mlada žena je osumnjičena da je 16. listopada i 6. studenoga ove godine iz trgovačkih centara na području Kostrene i Kukuljanova otuđila većinom različite prehrambene proizvode i manju količinu cigareta. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta je oko 13 tisuća kuna, za koliko je oštećena tvrtka sa sjedištem u Rijeci. U posljednjoj krađi prije pet dana na Kukuljanovu osumnjičenu je, s još jednom osobom, zatekao i zadržao djelatnik zaštitarske tvrtke.
“Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjakinja, zlouporabljujući autoritet i odnos ovisnosti, osobu s kojom je zatečena, inače hrvatskog državljanina, tijekom više mjeseci prisiljavala i poticala na činjenje protuzakonitih, odnosno kažnjivih radnji, čime su utvrđeni elementi kaznenog djela trgovanja ljudima”, napominju iz Policijske uprave primorsko-goranske, iz koje dodaju da je 30-godišnjakinja uz kaznenu prijavu zbog krađa i trgovanja ljudima predana pritvorskom nadzorniku.

 

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest