Riječka opera gostuje na festivalu u Finskoj

20.07.2022. 15:48 | Mozaik, Novosti

Foto: Grad Rijeka

Opera riječkog HNK Ivana pl. Zajca uspješnu će sezonu zaokružiti gostovanjem na prestižnom Savonlinna Opera Festivalu u Finskoj, jednom od najstarijih i najpoznatijih opernih festivala u svijetu.

Finskoj i međunarodnoj će se publici predstaviti baroknim spektaklom „Julije Cezar u Egiptu“ (Giulio Cesare in Egitto) Georga Friedricha Händela pod dirigentskom palicom maestra, ujedno i čembalista, Benjamina Bayla, u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića te opernim jednočinkama ostvarenima u koprodukciji s HNK-om u Osijeku, „Arlecchinom“ Ferrucia Bussonija i „Giannijem Schicchijem“ Puccinija, objema pod ravnanjem maestra Valentina Egela.

Opera “Julije Cezar u Egiptu” u povijesnom će dvorcu Olavinlinna biti izvedena čak tri puta, 26., 28. i 30 srpnja, a združene riječko-osječke jednočinke 27. i 29. srpnja.

„Gostovanje na Festivalu Savonlinna jedan je od najvećih međunarodnih uspjeha hrvatskih opernih kuća uopće, a zasigurno i jedno od najvećih postignuća riječkog Kazališta u njegovoj povijesti, dakle ne samo naše Opere. Posebno je važno naglasiti da se ovdje ne radi ni o kakvoj “razmjeni” ili “koprodukciji”. Gotovo cjelokupne troškove projekta pokriva Festival u Savonlinni, a podržalo nas je i Ministarstvo kulture i medija“, izjavio je riječki intendant Marin Blažević.

Operni festival u Savonlinni jedan je od najvažnijih i događaj od najvećeg međunarodnog značaja u Finskoj. Festival traje mjesec dana a održava se u Olavinlinni, srednjovjekovnom dvorcu smještenom na otoku usred jezera.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest