Riječka dogradonačelnica Sandra Krpan u radnom posjetu Sveučilištu u Torontu

12.01.2023. 10:42 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Na poziv Sveučilišta u Torontu u Kanadi zamjenica riječkog gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan posjetila je to Sveučilište s ciljem razmjene iskustava vezano uz provedbu odnosno uvođenje Zdravstvenog odgoja i obrazovanja u obrazovne institucije.

 Sandra Krpan sudjelovala je i u partnerskom sastanku na kojem je prezentirala riječki obrazovni nadstandard u osnovnim školama kojima je osnivač Grad Rijeka pa je tako sudionike sastanka upoznala s projektom uvođenja Zdravstvenog odgoja i obrazovanja upoznala u osnovne škole Grada Rijeke, ali i s riječkim modelom Građanskog odgoja i obrazovanja te programom Moja Rijeka. Na sastanku je bilo riječi i o daljnjoj suradnji i partnerstvu Sveučilišta u Torontu i riječkog Sveučilišta te Grada Rijeke i mogućnostima za razvoj zajedničkih projekata.

 Iz Grada Rijeka navode da se  učenicima u osnovnim školama kojima je Grad Rijeka osnivač nudi niz različitih dodatnih programa pa tako učenicima viših razreda omogućava pohađanje predmeta Građanski odgoj i obrazovanje koje je uveo kako bi promicao nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvijao ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti te poštovanju ljudskih prava kao i na razumijevanju života u građanskom društvu. Program „Moja Rijeka“ Grad Rijeka provodi s idejom pružanja mogućnosti stjecanja većih znanja o vlastitom gradu te stvaranja pozitivnog emocionalnog odnosa učenika prema njihovom neposrednom okruženju. Tu su i produženi boravak i cjelodnevna nastava, program pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama i razni drugi programi za različite skupine učenika.

Sada Grad Rijeka radi na uvođenju Zdravstvenog odgoja i obrazovanja koji će u zainteresirane škole kojima je osnivač uvesti kao izvannastavnu aktivnost.  S obzirom da se radi o specifičnim, vrlo širokim i raznolikim kompetencijama, planira se i osiguravanje sustava edukacije učitelja provoditelja s ciljem kvalitetne implementacije i provedbe programa.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest