Radnici Autotroleja održali prosvjed na riječkom Korzu, traže prije svega veće plaće: “Sljedeći korak je štrajk!”

15.04.2024. 12:39 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Portal Burin

– Sljedeći korak je štrajk! – poručili su govornici, sindikalni čelnici, s  prosvjeda radnika Autotroleja na riječkom Korzu, ispred Gradske vijećnice, ukazujući   da su spremni i na štrajk, ne prihvate li se njihovi zahtjevi. Prosvjed, održan u ponedjeljak s početkom u 11.15 sati,   organizirao  je Nezavisni sindikat radnika Hrvatske (NSRH).

Sindikalni povjerenici, na čelu s predsjednicom NSRH-a Marinom Palčić, ukazali su na probleme u Autotroleju i ono što bi trebalo biti bolje, istaknuvši svoj glavni zahtjev – povećanje plaća. Protive se rješavanju nedostatka vozača na način da će se angažirati djelatnici iz stranih zemalja, kao što su Nepalci. Podvukli su da vozni redovi opstaju zahvaljujući prekovremenom radu vozača. 

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo “Sljedeća stanica: kraj vožnje”, “Dosta je rada za minimalac”, “Veće plaće i nama, a ne samo vama”, “Danas prosvjed – sutra štrajk!”, “Platite tuzemstvo da bi se vratilo inozemstvo!”, “Mala plaća danas, nikakva mirovina sutra!”, “Dragi gradonačelniče, i mi bismo putovali”, “Zbog plaće mi se plače!” i druge.

Na prosvjedu  ispred Gradske vijećnice okupilo se oko 200 ljudi, a istupi sindikalnih govornika završavali su riječima podrške i uporabom zviždaljki. Sindikalni čelnici su posebice pozdravili vatrogasce koji su došli poduprijeti njihove zahtjeve. 

Prosvjed se dogodio u situaciji da je uprava Autotroleja sindikalnim pregovaračima ponudila povećanje plaća od deset posto, ali oni to nisu prihvatili, traže povećanje osnovice od 20 posto, što je njihov temeljni zahtjev. Kolektivno pregovaranje bi se trebalo nastaviti. 

Drugi sindikat – Sindikat vozača i prometnih radnika – Autotrolej Rijekane podržava prosvjed što ga organizira NSRH.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest