Publika izabrala najbolje u dramskom programu “Zajca” prošle sezone

07.09.2022. 23:52 | Mozaik, Novosti

Foto: HNK Ivana pl. Zajca/Dražen Šokčević.

Zahvaljujući jednakom broju glasova, Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su dvije predstave: „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te „I Cyrano i djevojčica“ Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda. Najbolja predstava u programu Talijanske drame prema odluci publike je mjuzikl „Baciami, Cate“ / „Poljubi me, Kato“ Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera u režiji i koreografiji Tihane Strmečki ovjenčan Nagradom publike „Giulio Marini“.
Obznanjeno je to na   dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu „Zajca“ prošle kazališne sezone, a nakon uspješne izvedbe obnovljene predstave „Decameron.hr“ čija je nova verzija oduševila publiku i tako na najbolji način otvorila novu kazališnu sezonu.


Tijekom svečanosti dodjele kroz koju je vodila glumica Jelena Lopatić uručene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja.
Za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje, dobitnica Nagrade publike „Andreja Blagojević“ za ulogu Olivije u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete“ te Mario Jovev kojemu je za uloge Pavla Guneka u predstavi “Kad je stao svijet” i ulogu Guya Montaga u predstavi “Fahrenheit 451” pripala Nagrada publike „Galiano Pahor“.
Za najbolje uloge u predstavama Talijanske drame nagrađen je tandem iz mjuzikla „Baciami, Cate“: Leonori Surian Popov je za ulogu Lilli Vanessi / Cate pripala Nagrada publike „Gianna Depoli“, a Mirku Soldanu za ulogu Bruna Cambierija / Petruccia u istom mjuziklu Nagrada publike „Raniero Brumini“.
Nagrada publike „Enrico Caruso“ za najboljeg ostujućeg umjetnika otišla je u ruke Stefana Suriana koju mu je priskbila uloga u predstavi „LockClown“ u produkciji Talijanske drame.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading...
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

POKOPI NA GROBLJIMA (423)

PONEDJELJAK, 27. OŽUJKA 2023. ZAMET, 12.30Mladen Srdoč (1943) DRENOVA, 14.30Boris Šimičević (1964) RUKAVAC, 14.00Jožica Ivanić (1954) BARBAT, 16.00Tomislav Debelić (1937) SRIJEDA, 29. OŽUJKA  KOZALA, 14.30Dorotea...

Pin It on Pinterest