​Provedena akcija Dan bez poginulih u prometu

22.09.2022. 12:37 | Novosti, Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PU primorsko-goranska

Na cestama pod ingerencijom Policijske uprave primorsko-goranske jučer je provedena akcija Dan bez poginulih u prometu u okviru održavanja ROADPOL-ove akcije Dani sigurnosti u prometu, što se provode od 16. do 22. rujna na području Europske unije.

Riječ je o europskom projektu prometne policije koji se provodi od 2016. godine s dugoročnim ciljem smanjivanja i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibiliziranja svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.
Posebna pozornost tijekom provedbe akcije bila je usmjerena prema prekršajima nepropisne brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji. Uz prekršaje, tijekom akcije je evidentirano i pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Kao i proteklih godina, akcija je uspješno završena i nitko nije smrtno stradao u prometnim nesrećama čime je postignut najvažniji cilj ovog projekta.
Na punktu Rujevica je Dino Dolušić iz Službe prometne policije naglasio je da se proteklih godina otkada se akcija provodi na području Primorsko-goranske županije taj dan nije bilo poginulih u prometu. Istaknuo je pozitivni trend smanjenja stradalih u prometu tijekom cijele ove godine. Naime, prošle 2021. godine do 21. rujna je evidentirano 19 osoba poginulih u prometu, dok je ove godine u istom razdoblju devet osoba, a što je smanjenje za više od 50 %.

Tijekom akcije zaustavljeni vozači su imali priliku i potpisati prisegu o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu.
Ovaj Projekt kojeg je pokrenula Europska mreža prometne policije ROADPOL istovremeno se provodi u svim državama Europske unije te u suradnji s Europskom komisijom, u Europskom tjednu mobilnosti.

Povezane objave

Županija umirovljenicima poklanja  predstavu „Casabianca“

Županija umirovljenicima poklanja predstavu „Casabianca“

Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana. Tako će u srijedu, 28. rujna, u 16 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku umirovljenici s područja županije moći pogledati predstavu „Casabianca“. Karte...

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

POKOPI NA GROBLJIMA (249)

UTORAK, 27. RUJNA 2022. LOVRAN, 15.00Olga Petković (1935) KRIŽIŠĆE, 16.00Božidar Kučan (1958) VELI BRGUD, 13.00Celestin Afrić (1942) KLANA, 16.00Ivica Mrvčić (1954) SELCE, 13.00Marija Šimac (1932) NOVI VINODOLSKI, 16.00Tomislav Papić (1929) KRK,...

Pin It on Pinterest