POLICIJA U NADZORU PROMETA NA CESTAMA RIJEČKE MAKROREGIJE: rekorder vikenda vozio s 2,66 promila, “najbrži” vozač prekoračio brzinu 63 km/h

06.12.2021. 11:06 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: PU primorsko-goranska

Policija je registrirala 248 prometnih prekršaja, a najveći broj, njih 51, odnosi se na prekoračenje brzine

Ukupno 248 prometnih prekršaja registrirala je proteklog vikenda prometna policija za pojačanog nadzora prometa na cestama Primorsko-goranske županije.
Najveći broj prekršaja odnosi se na prekoračenje brzine, njih 51. Zabilježeno je 11 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, 27 slučajeva nekorištenja sigurnosnog pojasa, a u devet navrata korišten je mobitel u vožnji. Osim toga, zabilježeno je 17 slučajeva vožnje tehnički neispravnog ili neregistriranog vozila, tri slučaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan slučaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 129 različitih prometnih prekršaja.

Najveća prekoračenja brzine na riječkoj zaobilaznici

Najveća brzina od 133 km/h izmjerena je jučer, u nedjelju, oko 15.40 sati na aut cesti A7 na području Rujevice, gdje je vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, upravljao vozilom navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine od 70 km/h.
Na istoj dionici, dan ranije, oko 9.10 sati, zabilježeno je i prekoračenje brzine vozača osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, koji je vozio brzinom od 120 km/h.

Vozio Pehlinom uz 2,5 promila, sa sobom nije imao vozačku 

Policija je izvijestila kako je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda ona od 2,66 promila alkohola, izmjerena 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila u petak, oko 22.30 sati, u Jurdanima. Za izdvojiti je i 54-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Nissan, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila u subotu, oko 22.30 sati, na području Pehlina. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,50 promila alkohola, a sa sobom nije imao vozačku dozvolu.
Protiv obojice vozača zatečenih pod utjecajem alkohola bit će podnijeti optužni prijedlozi te predloženo izricanje novčanih kazni u iznosu većem od deset tisuća kuna te zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca. I svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom vikenda na prometnicama Primorsko-goranske županije dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

U Crikvenici buknuo požar u stanu, nađene dvije mrtve osobe

U Crikvenici buknuo požar u stanu, nađene dvije mrtve osobe

Noćas oko 2,40 sati policija je zaprimila dojavu o požaru u stanu u Crikvenici.Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Crikvenica i  djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Crikvenice,  koji su  zatekli dvije osobe koje su...

Pin It on Pinterest