Proglašene prve Riječke gastronomske luke

27.04.2022. 16:27 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Proglašenjem prvih Riječkih gastronomskih luka službeno je počeo istoimeni projekt kojeg Turistička zajednica grada Rijeke provodi u suradnji s tvrtkom Abisal, Klub Gastronaut.

Osnovni cilj projekta povezivanje je ugostiteljskih objekata prehrane u zajedničku priču s marketinškim potencijalom; izgradnja gastronomskog brenda koji se nadovezuje na brend grada Rijeke kao lučkog grada te podrška u profiliranju ugostiteljskih objekata i dizanje ukupne kvalitete i prepoznatljivosti riječke ugostiteljske ponude. Luke pružaju utočište od loših vremenskih prilika, mjesta su novih susreta, mjesta u kojima se mogu obnoviti zalihe, osjećati se zaštićeno, izaći iz njih u boljem stanju no što se u njih ulazi. Duga je lučka povijest Rijeke, a brend grada kao lučkog grada, prenosi se i na druge segmente života. Dobrobiti „luka“ od sada će se moći doživjeti i u ugostiteljskim objektima koji će nositi titule Riječkih gastronomskih luka, a profilirani su prema ponudi i ambijentu koje nude.

Važan iskorak u razvoju gastronomske scene

„Riječke gastronomske luke podići će i kvalitetu i prepoznatljivost Rijeke na turističkoj karti. Brojne gastro i eno manifestacije koje se već održavaju u Rijeci privlače veliku pozornost i Riječana i gostiju te definitivno promoviraju gastronomiju kao dio kulturnog riječkog identiteta, identiteta Luke različitosti. Novi brend Riječke gastronomske luke važan je iskorak u daljnjem profiliranju i razvoju gastronomske scene, neizostavnog dijela turističke ponude Rijeke kao cjelogodišnje turističke destinacije“, izjavio je gradonačelnik Marko Filipović.

„Ovaj smo projekt u suradnji s tvrtkom Abisal započeli s osnovnim ciljem brendiranja te podizanja kvalitete cjelokupne gastronomske ponude grada strateškim profiliranjem uključenih ugostiteljskih objekata. Naši građani i posjetitelji moći će tako lakše nego ikad prije iz široke ponude odabrati upravo ugostiteljske objekte koji će najbolje zadovoljiti njihove želje i očekivanja, a naši će ugostitelji kroz ciljane, ali i naše redovne aktivnosti imati priliku promovirati svoju ponudu te se u najboljem svjetlu predstaviti ciljanim segmentima tržišta kroz pomno osmišljen komunikacijski okvir“, rekao je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Dobar odaziv ugostitelja

„Vrlo sam zadovoljna s odazivom ugostitelja, a posebice s time što u sklopu Riječkih gastronomskih luka, svako od njih može izraziti svoj identitet i ispričati nam kroz svoju ponudu i uslugu kakva je luka. Zajedno demonstriraju bogatstvo ugostiteljske ponude našeg grada, dodatnog razloga da se gosti u njemu što duže zadrže, a građani što lakše nađu restoran po svojoj mjeri, guštima i raspoloženjima. Pozivamo građane da se usidre u luke koje im najbolje pašu, a gastronomske luke da budu što bolja utočišta“, zaključila je voditeljica projekta Karin Mimica.

25 restorana koji su ispunili kriterije za 39 titula Riječkih gastronomskih luka u 9 kategorija:

Luke lokalnih namirnica – restoran Vintage i konoba Girica.
Ribarske luke – konoba Ugor, konoba i ribarnica Girica, restoran Nautica i konoba Ribica.
Veganske luke – Tajlandski restoran Sabai i Rica gluten free.
Poslovne luke – restoran Kamov hotela Bonavia Plava Laguna, Botel Marina, restorani Nautica i Ribica.
Romantične luke – Restoran Nautica i Restoran Vintage.
Obiteljske luke – restorani The Kitchen by Miljenko i Tarsa.
Luke za vinske entuzijaste – Wine & dine “Kod Zajca“, restorani Ribica i Sabai.
Pivska luka: King’s Caffe Food pub
Luke posebnosti: Fine – dining luka – Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč, Frankopanska luka – Vintage, Povijesna luka – Tarsa, Luka tapasa – Wine&dine Kod Zajca, Bezglutenska luka – Rica, Bezglutenska luka – Botel Marina, Luka kobasica – Crobasa, Barbecue luka – Bodega, Barbecue luka – Lovorka, Dnevna luka – Bistro Mezanin, Luka za poslovne doručke – Restaurant&pizzeria O’Hara, Degustacijska luka s pogledom – Trsatica, Dnevna korčulanska luka – Blato, Napolitanska luka – Restaurant&pizzeria O’Hara, Španjolska luka – Capote y Olé, Tajlandska luka – Sabai, Azijatska luka sushia – Taiyo, Kineska luka – Peking i Azijska street food luka – Koya Asian Noodles.

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest