Priveden Austrijanac koji je vozio “mazdu” teško pijan, policija poziva na odgovornost

30.12.2021. 09:51 | Crna kronika

Autor teksta: P. B., Foto: Fiore Vežnaver

Crikvenička policija je sinoć oko 20.10 sati prilikom redovnog nadzora prometa u Novom Vinodolskom, u Primorskoj ulici, zaustavila 57-godišnjeg austrijskog državljanina koji je vozio u teško pijanom stanju, pod utjecajem 2,33 promila alkohola. Austrijanac je upravljao osobnim vozilom marke Mazda, austrijskih registracijskih oznaka, te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.
Delnička policija je pak jučer u 11.10 sati na širem delničkom području zaustavila 46-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je upravljao vozilom dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije.
Protiv obojice vozača podnijeti su optužni prijedlozi u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 46-godišnjak je sankcioniran i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.
Jučer su na cestama Primorsko-goranske županije zabilježene četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Oprezno i odgovorno, vožnja pod “maliganima” nema opravdanja

“Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i odgovorno ponašanje u prometu te dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama”, poručuju iz policije. “U cilju prevencije prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja sudionika u prometu te nastanka materijalne štete, vozačima koji su konzumirali alkohol savjetujemo:

  • ostavite vozilo propisno parkirano i pješačite
  • koristite javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza
  • ukoliko ste u društvu dogovorite se tko će ostati trijezan i voziti
  • zamolite nekoga tko je trijezan da vas odveze ili ostanite prespavati
  • u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije, bez obzira jeste li pili ili ne
  • najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedajte za upravljač vozila

NE ZABORAVITE: Za vožnju pod utjecajem alkohola nema opravdanja jer time u opasnost dovodite ne samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu”, naglašavaju iz policije.

 

 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

Pin It on Pinterest