Prijem za diplomirane i nove stipendiste Grada Rijeke

20.12.2022. 11:23 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

U prostoru RiHuba održan je prijem za 25 dosadašnjih stipendista Grada Rijeke, kao i za 48 novih stipendista, učenika srednje škole i studenata koji će stipendije primati tijekom školske, odnosno akademske godine 2022/2023.

Tijekom prošle akademske godine diplomiralo je 25 stipendista, odnosno 24 korisnika stipendije za darovite studente i jedan korisnik stipendije za deficitarna zanimanja.

U ovoj školskoj/akademskoj 2022./2023. godini Grad Rijeka je dodijelio je 48 novih stipendija za učenike srednjih škola i studente po kriteriju darovitosti, socijalnom kriteriju i kriteriju deficitarnosti zanimanja. Dodijeljene su ukupno 32 nove stipendije za darovite učenike i studente, odnosno 10 stipendija za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 22 stipendije za studente. 10 novih stipendija dodijelilo se učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima od čega je dodijeljeno 7 stipendija za učenike srednjih škola i 3 stipendije za studente, a za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dodijeljeno je 6 novih stipendija, od toga dvije stipendije za magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te četiri za magistre logopedije.

Također, odobren je nastavak stipendiranja po kriteriju darovitosti za 58 stipendista (10 učenika i 48 studenata), 15 stipendista prema socijalnim kriterijima (11 učenika i 4 studenata) te 6 stipendistica koje se obrazuju za deficitarna zanimanja, od toga dvije stipendije za magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te četiri za magistre logopedije.

Grad Rijeka će tako ove školske/akademske godine ukupno stipendirati 127 mladih Riječana, i to 90 darovitih učenika i studenata, 25 učenika i studenata prema socijalnim kriterijima te 12 stipendista koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Za dodjelu stipendija Grad Rijeka je u proračunu osigurao gotovo 1,2 milijuna kuna.

Dosadašnjim, kao i novim stipendistima čestitali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

„Bez ulaganja u ljude, pogotovo mlade ljude, nema razvoja i napretka“, istaknuo je gradonačelnik Filipović dodavši kako se nada da je stipendija Grada Rijeke dosadašnjim stipendistima bila svojevrsni poticaj za postizanje izvrsnih rezultata tijekom školovanja.

„Sada kada je vaš obrazovni put stigao do kraja, želim vam svima da što prije nađete posao i nadam se da ćete ostati ovdje, u Rijeci, da ćete ovdje pronaći sve ono što vam je potrebno i što će vas ispunjavati u daljnjem životu i radu“, rekao je gradonačelnik i čestitao i novim stipendistima istaknuvši kako je konkurencija za dobivanje stipendije velika i kako su oni zaista najbolji od najboljih. „Nadam se da će stipendije i vama biti poticaj u narednom školovanju i da ćete se jednog dana s ponosim sjetiti kako ste bili stipendisti Grada Rijeke“, rekao je Filipović i iskoristio priliku da pozove i tvrtke iz privatnog sektora da stipendiranjem mladih ljudi, već u fazi njihovog školovanja ulažu u njih, za boljitak čitavog društva.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest