Primanje za viceprvake, kadete Vaterpolo kluba Opatija

07.09.2023. 14:30 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin danas je primio kadete Vaterpolo kluba “Opatija LRH“ koji su osvojili drugo mjesto na završnici Kupa Hrvatske početkom kolovoza ove godine.

U sastavu opatijskih viceprvaka pod vodstvom trenera Danijela Kancijanića igrali su: Andrija Csizmadia, Frane Grčević, Matija Milković, Filip Kuhar, Patrik Benić, Luka Milković, Frane Vlah, Luka Fatović, Lovro Babić, Dino Štemberger, Tino Manola, Ivano Zukić, Tone Korić, Grga Kunić. Na primanju su bili i direktor VK “Opatija LRH” Danijel Liber i trener Dražen Opala.

Direktor kluba Liber istaknuo je kako je riječ o najvećem uspjehu omladinskog pogona VK Opatija u posljednjih 25 godina. Tijekom ljeta su treninzi na Voloskom bili vrlo kvalitetni te je uslijedilo osvajanje tri turnira: u Slavonskom Brodu, Neumu i na Voloskom.

– Kroz školu plivanja i vaterpola u opatijskim hotelima LRH stasali su svi ovi mladići koji dolaze iz Opatije i susjednih općina, što nas posebno raduje. Treneri Opala i Kancijanić su ih uspješno vodili te ih u nastavku karijere sigurno čekaju još brojni uspjesi. Zahvaljujem Gradu Opatiji koji nas podupire u radu, a upravo nam je novi bazen u Opatiji neophodan za daljnji sportski rast i stvaranje novih generacija vaterpolista, kazao je Liber.

Gradonačelnik Opatije čestitao je mladim vaterpolistima  na ostvarenom iznimnom sportskom uspjehu.

– Gradski bazen koji će se graditi pored sportske dvorane omogućit će vam primjerene uvjete za treninge u svome gradu, kako biste uskladili školske i sportske obaveze. Ja sam generacija koja se sjeća početaka VK Opatija, entuzijazma na kojem je klub nastao, kao i treninga i vrhunskih utakmica na Voloskom koje je “pucalo po šavovima”. Želim Vam još mnogo sportskih uspjeha, poručio je gradonačelnik Kirigin.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest