Primanje za momčadi NK Opatija, predstavljen projekt novog stadiona sa 743 sjedalice

19.06.2024. 10:21 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

U povodu izuzetnih rezultata koje je NK Opatija ostvario ove sezone, opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je svečano primanje u Centru Gervais.

Mlađi Morčići NK Opatija (U9) ove su nogometne sezone osvojili Orijent Kup 2024, 9. Memorijal Goran Brajković, Hreljin Kup i Matulji Kup. Oni nešto stariji Morčići (U10) osvojili su Orijent Kup 2024. I veterani NK Opatija, mogu se pohvaliti sjajnim rezultatom. Sezonu su završili kao prvaci Nogometnog saveza PGŽ, pobijedivši u finalu Gornji Zamet i time potvrdili dominaciju na području županije. Juniori NK Opatija osvojili su prvo mjesto u Prvoj nogometnoj ligi Nogometnog saveza Rijeka. Seniori NK Opatija sezonu su završili na prvom mjestu u SuperSport 2. Nogometnoj ligi te su, plasiravši se u 1. NL, ostvarili jedan od najvećih klupskih uspjeha u povijesti.

Gradonačelnik je na primanju uručio prigodne plakete i darove svim momčadima, dok je predsjednik Nogometnog saveza PGŽ-a Ivan Peraić uručio pehare najboljem strijelcu prvenstva, junioru Opatije Morenu Staniću koji je u ovoj sezoni postigao 17 pogodaka i najboljem strijelcu kadetskog prvenstva 1. NL NS Rijeka, Gabrielu Butkoviću koji je čak 22 puta zatresao protivničku mrežu.

Gradonačelnik Fernando Kirigin čestitao je svim momčadima na uspjesima i najavio početak izgradnje željno očekivanog nogometnog stadiona najesen.

– Plasmanom u 1. NL ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti kluba te smo ušli među 22 najbolja kluba u Hrvatskoj. Ponosni smo i na omladinski pogon koji broji preko 250 djece u 11 kategorija, što zajedno s veteranima čini respektabilan broj od više od 300 članova natjecatelja. Dugo smo ponavljali kako su infrastrukturni uvjeti ono što nam je neophodno za daljnji napredak kluba. Ovakav stadion je šlag na tortu ove sezone i definitivno će omogućiti kvalitetniji rad i uvjete za natjecanje za sve momčadi kluba, kazao je direktor NK Opatija Zdravko Šimić.

Primanje je bilo i prava prilika za prezentaciju projekta novog opatijskog nogometnog stadiona koji je izradila tvrtka Herman Projekt, a predstavio  ga je Domagoj Herman. Projekt obuhvaća izgradnju glavne građevine, tribina, tribina za gostujuće navijače, pomoćne građevine, uređenje glavnog nogometnog terena, uređenje pomoćnog nogometnog terena i izgradnju manjeg novog terena za zagrijavanje. Glavnu građevinu čine dvije etaže.

Prva etaža, odnosno suteren, je djelomično ukopana, sadrži svlačionice i sanitarni čvor za domaće i gostujuće igrače i trenere. Svlačionice će koristiti i ekipe podmlatka te škole nogometa. Suteren sadrži prostoriju za prvu pomoć, prostoriju za doping kontrolu sa sanitarnim čvorom i čekaonicom, oružarnicu, spremište, prostor za strojarstvo i tehniku, svlačionice i sanitarni čvor za suce, kao i teretanu. Druga etaža, odnosno prizemlje je namijenjena javnosti, sadrži kontrolne prostorije, prostor za prodaju ulaznica odnosno fan shop, objekt za osvježenje, hospitality prostor sa sanitarnim čvorom, šankom i spremištem, sanitarnim čvorom za gledatelje te ured koji je moguće koristiti kao prostor za delegate. Stadion će imati 743 sjedeća mjesta. Glavno nogometno igralište je dimenzija 110x64m predviđenih za igru.

Projekt stadiona udovoljava svim infrastrukturnim kriterijima HNS-ova pravilnika, ispunjavajući kriterije za Licencu Prve nogometne lige (II rang natjecanja).

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest