Primanje u gradu Opatiji za sudionike i organizatore 10. Svjetskog rukometnog prvenstva U19

04.08.2023. 15:02 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija, Sport

Foto: Grad Opatija

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin primio je predstavnike Međunarodne rukometne federacije i Hrvatskoga rukometnog saveza te predstavnike reprezentacija koje igraju u Opatiji na 10. Svjetskom rukometnom prvenstvu mladih do 19 godina.

Prvenstvo se u organizaciji Međunarodne rukometne federacije igra u Hrvatskoj od 2. do 13. kolovoza. Gradovi domaćini su Opatija, Rijeka, Varaždin i Koprivnica. U Opatiji se igraju utakmice skupine G (Njemačka, Argentina, Saudijska Arabija i SAD) i skupine H (Švedska, Farski otoci, Burundi i Iran).

Gradonačelnik Kirigin je goste upoznao s Opatijom i njenom bogatom povijesnom baštinom te im poželio ugodan boravak i uspjeh na prvenstvu.

„Zahvaljujem Međunarodnoj rukometnoj federaciji na izboru Opatije, kao jednog od četiri grada domaćina 10. Svjetskog prvenstva. Iako smo najmanji od četiri grada domaćina imamo odgovarajuću sportsku infrastrukturu i sportski smo grad s velikim brojem različitih sportskih klubova te pozitivnom statistikom koja govori da se više od 30 posto naših građana aktivno bavi nekim vidom rekreacije. Želim vam i da nađete slobodnog vremena za uživati u ponudi našega grada te da nam se vremenski uvjeti brzo poprave“, rekao je gradonačelnik Kirigin na primanju.

Na domaćinstvu i izvrsnim uvjetima koji su osigurani u Opatiji zahvalili su Boris Konjuh, član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, direktorica natjecanja za Rijeku i Opatiju Lidija Bojić Čačić i Frantisek Taborsky, član izvršnog odbora Međunarodne rukometne federacije.

Najčitanije

Povezane objave

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Počeli radovi na uređenju igrališta na opatijskom Kosovu

Ovoga su tjedna počeli radovi na uređenju dječjeg igrališta Kosovo u Opatiji. Igralište će biti potpuno rekonstruirano, bit će napravljena podloga u skladu sa sigurnosnim standardima za uporabu, postavljena multifunkcionalna sprava za igru i ljuljačka s...

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

POKOPI NA GROBLJIMA (601)

ČETVRTAK, 28. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Željko Olujić (1969) DRENOVA, 14.30Branko Magaš (1955) CERNIK-ČAVLE, 15.00Ksenija Broznić (1935) JELENJE, 15.00Šimun Majer (1935) LIČ, 16.00Spomenka Milošević (1951) PETAK, 29. RUJNA 2023. KOZALA, 11.30Božica Pilepić...

Pin It on Pinterest