PRIJETE IM KAZNE DO 2.000 EURA: u regiji jučer tri ekscesa pijanih muškaraca, priveden i Poljak koji je u Lovranu vikao i zaustavljao vozila, pa vrijeđao policajce

17.08.2023. 15:29 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin (ilustracija)

U Primorsko-goranskoj županiji jučer su zabilježena tri ekscesa u kojima su vinovnici pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir, a dvojica od njih i vrijeđali policajce.
Nešto poslije 15 sati u ugostiteljskom objektu u sklopu benzinske postaje na riječkoj Drenovi 45-godišnji hrvatski državljanin je na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir, vrijeđao zaposlenicu i uznemiravao goste. Nedugo nakon što je napustio ugostiteljski objekt vratio se s alkoholnim pićem te nastavio s narušavanjem javnog reda, nije prestao ni kada su stigli policijski službenici. Njih je vrijeđao i omalovažavao tijekom postupanja.
Zadržan je u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Prijavljen je za dva prekršaja iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba). Danas je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel riječkog Općinskog suda, gdje mu je izrečena presuda prema kojoj je dužan platiti kaznu od 1.320 eura, a zabranjenu mu je i približavanje ugostiteljskom objektu gdje se nedolično ponašao.
Narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način zabilježeno je jučer u ranijim večernjim satima i na području Vrbovskog, gdje je 33-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola vrijeđao i uznemiravao putnike u autobusu. U tome su ga zaustavili policijski službenici te zadržali u prostorijama policije do otrježnjenja. Protiv 33-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima javnog reda i mira, kojim se sudu predlaže izricanje kazne u iznosu od 700 eura.
Nadalje, postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira i uznemiravanju gostiju na području Lovrana, opatijska policija je sinoć oko 22.40 sati zatekla i u službenim prostorijama zadržala 31-godišnjeg državljanina Poljske koji je vikao, zaustavljao vozila i neprimjereno se ponašao. Vrijeđao je i omalovažavao i policijske službenike. Zbog dva prekršaja iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira (tučnjava, vika i svađa na javnom mjestu te vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba), policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje kazne od 2.000 eura.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest