Prije desetak dana teško pretučen nakon što je prijetio smrću pa s nožem upao u tuđe dvorište, sada zbog tih prijetnji smješten u zatvor

09.08.2023. 12:13 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

U riječki zatvor smješten je u utorak poslijepodne Tin Travaš (37) iz Barbata, Rabljanin koji je prije desetak dana teško pretučen i ranjen hladnim oružjem nakon što je s nožem upao na tuđi posjed s lošim namjerama. Travaš je osumnjičen da je počinio kazneno djelo prijetnje, a sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostane li na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.
Tereti se da je najprije prijetio putem telefona, a onda došao pred terasu kuće u Barbatu ljudima kojima je zaprijetio smrću, oboružan nožem, te počeo s fizičkim obračunom. Na kraju je sam Travaš tada teško, po život opasno ozlijeđen, a dvojica Zagrepčana su uhićena, od kojih je jedan poslije i završio u istražnom zatvoru. No, nakon što je otpušten iz bolnice, i Travaš je završio u riječkom zatvoru. Sudac istrage je zaključio da mjere opreza koje su mu bile ranije izrečene nisu polučile rezultat, pa je neophodno odrediti mu pritvor.

upao na tuđi posjed pod mjerama opreza zbog ranijeg fizičkog napada na zagrepčanina

Tin Travaš je, naime, prijetio smrću i upao na tuđi posjed samo dan nakon što su mu izrečene mjere opreza zbog ranijeg fizičkog napada na Zagrepčanina R. L-a, zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga zbog kaznenih djela teške tjelesne ozljede i prijetnje. Tog čovjeka je Travaš, po dosadašnjim sumnjama, napao 28. srpnja, dan kasnije mu je tužiteljstvo izreklo mjere opreza, a trećeg dana je prijetio telefonom, pa se onda pojavio u tuđem dvorištu s nožem…
Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, tog 30. srpnja, oko 1.40 sati, u Barbatu je Travaš najprije mobitelom nazvao svog poznanika A. I-a, te ga pitao gdje se nalazi i s kim je u društvu. Kada mu je ovaj rekao da je u kući u društvu R. L-a i još dvojice Zagrepčana, okrivljeni Rabljanin mu je kazao: “Ti to smatraš prijateljima?” Dođi odmah po mene i bolje ti je da poneseš nešto sa sobom. Ako ne, ja ću se spustiti dolje i pobiti vas sve!” U sljedećih pet minuta Travaš je došao do terase kuće gdje su se ovi nalazili, s nožem u ruci. Najprije se zatrčao prema R. L-u, te ga nogom udario u vrat, uslijed čega je ovaj pao na klupu na kojoj je sjedio.

HELIKOPTEROM PREBAČEN U RIJEKU ZBOG TEŽINE OZLJEDA, AMPUTIRAN MU DIO PRSTA

No, tada su u pomoć R. L-u priskočila u pomoć dvojica 25-godišnjih Zagrepčana, Kristijan I. i David B. Dvojica su fizički nasrnula na Tina, došlo je do naguravanja, svi su pali na tlo, a onda su Tina dvojica Zagrepčana počela udarati šakama i nogama. Na kraju je Tin završio i sa ubodnim i reznim ranama na ruci, nozi, leđima i glavi, te mu je djelomično amputiran dio jednog prsta na lijevoj šaci. Teško pretučeni muškarac je kasnije, zbog težine ozljeda, helikopterom prebačen u riječki KBC. Od ozljeda su mu, među ostalim, u bolnici utvrđene i krvarenje u mozgu, otvorena rana na glavi i prijelom nekoliko rebara.
Ali, Tin Travaš se dosta dobro i brzo oporavio, utoliko da je, nakon što je pušten iz bolnice, završio u zatvoru. I to u istom u kojem je prije desetak dana smješten jedan od Zagrepčanina koji se tereti da ga je “osobito teško ozlijedio”.
Na rješenje o istražnom zatvoru Travaš ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa njegovo izvršenje.
Za kazneno djelo prijetnje zbog koje je pritvoren prijeti mu kazna do tri godine zatvora.

Za osumnjičenog Tina Travaša službeno se navodi da je nezaposlen, bez mjesečnih primanja, neoženjen i bez djece. Vlasnik je stana u Zagrebu, automobila “opel corsa” i skutera. Ima završenu osnovnu školu, navodi se i da je KV radnik, vinogradar i picajol.

Najčitanije


Evo kako odabrati idealnu kremu za brijanje

Biti uredan i lijepo obrijan važan je dio imidža mnogih muškaraca. Stoga je važno znati kako odabrati idealnu kremu za brijanje. Samo s pravom kremom brijanje može biti ugodno i proći bez iritacija.

Pronađi svoj signature scent: top 10 parfema za muškarce

Miris koji ti najbolje odgovara ovisi o tvojoj koži, ali i osobnosti i stilu života. Zato pri odabiru savršenog parfema moraš obratiti pažnju na neke stvari.

S ovim parfemima kosa će ti mirisati predivno cijeli dan

Kosa upija molekule iz zraka. Zbog toga zadržava i razne mirise iz okoline. Mirisi dima ili kuhanja samo su neki od njih. Parfemi za kosu služe tome da se ti mirisi neutraliziraju, da se kosa osvježi i da lijepo miriši cijeli dan.

Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

POKOPI NA GROBLJIMA (881)

SUBOTA, 13. SRPNJA 2024. KOZALA, 10.00: Stanislav Majić (1951) DRENOVA, 11.00Terezija Begović  LOVRAN, 13.00Velimir Miladinović (1934) JELENJE, 18.00Vladimir Kišić (1938) LIČ, 17.00Marija Kropf  VOJNI TUK, 17.00Nikola Vujnović (1943) PONEDJELJAK, 15....

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Obilježena 82. godišnjica stradanja sela Podhum

Na spomen-području Soboli održana je svečana komemoracija povodom 82. godišnjice stradanja mještana Podhuma, u znak sjećanja na nedjelju, 12. srpnja 1942. godine kada su talijanski fašisti strijeljali 91 mještanina, selo je spaljeno, a preživjeli odvedeni...

Pin It on Pinterest