Prevencijom do sigurne turističke sezone

21.08.2023. 11:30 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PU PG

Policija i na području Primorsko-goranske županije, jedne od najposjećenijih hrvatskih turističkih destinacija, poduzima  sve potrebne mjere radi održavanja sigurnosti tijekom turističke sezone. Policija    tradicionalno organizira informativne punktove s ciljem informiranja i savjetovanja građana i turista na temu samozaštite i prevencije  imovinskih delikata. 

       Službenici policijskih postaja tijekom protekla dva tjedna održali su osam preventivnih informativnih punktova. Na području Policijske postaje Crikvenica održan je info punkt u Crikvenici na ulasku u gradsku plažu Miramare te obilasci autokampova Selce i Uvala Slana, i to u partnerstvu s policijskim službenicima iz Slovačke. Na području Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres policijski službenici su u suradnji s kolegom iz Njemačke obilazili kampove Kovačine I Slatinu na Cresu te kamp Čikat  i marinu u Malom Lošinju.

U izravnoj komunikaciji s turistima i građanima, uz savjete kako se zaštititi od kaznenih djela imovinskog kriminaliteta (krađe na plažama, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila), istaknuti su i savjeti i preporuke voditeljima glisera i brodica na mlazni pogon (skuteri, jet-ski, brodica na zračnom jastuku i sl.) da postupaju prema odredbama iz Pomorskog zakonika kako bi što manje dolazilo do nedozvoljenih glisiranja, odnosno, ugrožavanja kupača. Kupačima su podijeljeni letci na engleskom jeziku s korisnim savjetima (npr. da ne plivaju na udaljenostima većim od 100 m od obale ako plaža nije osigurana plutačama, da ne plivaju u susret čamcima, brodovima, vodenim skuterima) a svima je naglašeno da je uvijek potrebno pratiti uvjete na moru, odnosno, vremenska upozorenja.   

Na području Policijske postaje Vrbovsko također su održani informativni punktovi u Severinu na Kupi i Gomirju.

Ukupno je podijeljeno 220 različitih letaka.

      Informativni punktovi u sljedeća dva tjedna bit će održani prema rasporedu, kako slijedi:

  • 22. kolovoza od 9 do 11 sati u Jadranovu, Kloštar 55
  • 25. kolovoza od 9 do 11 sati u Kostreni (parkiralište)
  • 28. kolovoza od 9 do 11 sati u Crikvenici, parkiralište Delta
  • 29. kolovoza od 9 do 11,30 sati plaža Kostabela

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest