PRESSICA U POVODU ULASKA RUKOMETAŠICA ZAMETA U PRVU LIGU: “Sretni smo, ali i svjesni da je pred nama tek sada veliki posao”

26.04.2022. 17:41 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija, Sport

Foto: Grad Rijeka

U Trofejnoj sali Centra Zamet održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen ulazak ženskog rukometnog kluba „Zamet“ u 1. Hrvatsku rukometnu ligu.

O ovom velikom sportskom uspjehu više su rekli predsjednica kluba Iva Lesjak, zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan, Suzana Badurina u ime Primorsko-goranske županije, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac kao i treneri Drago Žiljak i Željko Vujmilović.

„Ulazak u prvu ligu ispunjenje je našeg trogodišnjeg plana i cilja kuda želimo stići. Sretni smo, ali i svjesni da je pred nama tek sada veliki posao jer ne ulazimo u prvu ligu da bismo odmah ispali, već da bismo se tamo zadržali“, istaknula je predsjednica kluba Iva Lesjak i čestitala igračicama i stručnom stožeru na velikom uspjehu, ali i zahvalila Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Riječkom sportskom savezu na velikoj podršci i pomoći koju daju klubu.

potvrda kvalitete sporta u rijeci

Zadovoljan članicama svoje ekipe je i trener Drago Žiljak koji je istaknuo da je ovaj uspjeh zaslužen te kako se ženski klub Zamet vratio na kartu rukometne Hrvatske, u najelitniji razred domaćeg rukometa. „Nadam se da je ovo samo početak vrhunskih rezultata koje ćemo nastojati postizati i u budućnosti, da dokažemo da ovo nije slučajan povratak“.

Čestitke igračicama, upravi kluba i cijelom stručnom stožeru uputila je i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan rekavši kako su svi oni pokazali da imaju strastveno i borbeno sportsko srce. „Ovaj vaš uspjeh prilika je za istaknuti i kako je važno pratiti ženski sport i dati mu jednaku važnost i pozornost koju dobiva i muški sport. Ovo je još jedna potvrda kvalitete sporta u Rijeci i zapravo se uklapa u ovu godinu u kojoj Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta“, rekla je Krpan i dodala kako na pomoć i podršku Grada Rijeke mogu računati i u budućnosti.

vratiti publiku u dvorane

Čestitkama se pridružila i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac. „Ženski sport zaslužuje još bolju promociju i Riječki sportski savez dodatno će se angažirati na tom području, ali ono što mi se trenutno također čini jako važnim je da ponovno vratimo publiku u dvorane. Dvije godine pandemije uzrokovane korona virusom i održavanje sportskih događanja pod epidemiološkim mjerama utjecalo je i na navike publike i na tome trebamo raditi“, zaključila je Pešić Bukovac.

 

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Pin It on Pinterest