KORAKOM DO ZDRAVLJA: preko stotinu hodača iz cijele Hrvatske na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Malinskoj

18.10.2021. 16:03 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: PGŽ

“Festival sportske rekreacije”, nakon izuzetno bogatog ljetnog programa, nastavio se uspješnim Festivalom nordijskog hodanja i pješačenja “Korakom do zdravlja” koji se održao u Malinskoj i okupio preko stotinu sudionika iz Hrvatske.
Na festivalu su sudjelovali hodači iz Varaždina, Karlovca, Novog Marofa, Samobora, Rijeke, Kraljevice, Opatije, Matulja te s otoka Krka. Domaćin je za sve pripremio i promidžbene materijale Malinske i otoka Krka, pa je ovo bila i odlična turističko – sportska promocija destinacije.

Otok Krk ima preko 300 kilometara staza za hodanje 

U organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ te KŠR Gorovo i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica, ljubitelji ove popularne aktivnosti došli su na svoje, a svemu je dodatno pogodovalo i prekrasno vrijeme. Sve je počelo na trgu na malinskarskoj rivi i to prigodnim pozdravom direktora TZ Općine Malinska Dubašnica Daniela Manzonija koji je izrazio zadovoljstvo što se festival održava u Malinskoj što je potvrda odlične suradnje SSR “Sport za sve” PGŽ i Malinske. Nakon njega, okupljenima se obratio i predsjednik SSR “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić koji je podsjetio i na podatak da otok Krk ima preko 300 km staza za hodanje te je time neizostavna destinacija sportskih aktivnosti.

Organizator ponudio četiri rute 

Svi sudionici su sudjelovali u petnaestominutnom vježbanju kako bi što spremnije krenuli na pohod, a organizator im je ponudio čak četiri rute te je svatko izabrao sebi najprimjereniju na koje su krenuli pod stručnim vodstvom licenciranih vodiča. Odlično raspoloženje trajalo je tijekom cijelog pohoda na svim rutama, a neki od sudionika su po prvi put bili na otoku Krku te su, prema njihovim riječima, pronašli novu omiljenu destinaciju ne samo za ljetne mjesece i odmor, već i za aktivnosti tijekom cijele godine. Festivala sportske rekreacije prometnuo se u vodeće događanje ovog tipa u PGŽ, a organizatori najavljuju već usko nove programe, objavila je Primorsko-goranska županija.

 

 

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) PONEDJELJAK, 23. svibnja DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest