Predsjednik Milanović nakon sastanka riječkim gradonačelnikom: “Treba što više surađivati s centralnom vlašću, treba iskoristiti svaki euro iz europskih fondova”

02.03.2023. 14:11 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u posjeti Rijeci. Sastao se s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem, u Gradu Rijeci održao je radni sastanak na temu aktualnih razvojnih projekata koji se realiziraju u gradu.

Gradonačelnik Filipović je naglasio kako su predsjedniku Milanoviću predstavljeni razvojni projekti koji se odvijaju na području Rijeke.
„Često znam reći da je Rijeka najveće gradilište u Hrvatskoj, što je rezultat sinergije svih projekata koji se odvijaju i koji će se započeti u Rijeci, u prvom redu infrastrukturnih projekata, pri čemu moram istaknuti suradnju sa svim hrvatskim vladama koje su dobile povjerenje građana, ali isto tako i rad gradskih odjela koji sudjeluju u pripremi tih projekata. Uz projekte željezničke, lučke i cestovne infrastrukture Rijeka dobiva novo lice i iskoračuje prema moru“, kazao je gradonačelnik Filipović, naglašavajući kako se realizacija većine projekata očekuje u naredne dvije godine, do kraja mandata ove gradske vlasti.

  

Filipović je izrazio zadovoljstvo što su mnoge inozemne kompanije svjetskog glasa prepoznale Rijeku kao mjesto ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta, što će u Rijeku dovesti mnogo ljudi koji će prepoznati ovaj grad kao ugodno mjesto za život i u njemu graditi svoj život i karijeru.

„Moji zamjenici detaljnije su upoznali predsjednika s onim projektima koji su u njihovim ovlastima, a tiču se i naše suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, KBC-om Rijeka, PGŽ-om. Također, predsjednika su upoznali sa svime onime što Grad Rijeka čini i gdje je nositelj, ne samo kvalitete nego i pozitivne društvene klime u Hrvatskoj, od građanskog odgoja koji je započeo upravo u Rijeci do brige o našim najmlađim stanovnicima, ali i onim projektima za koje želimo da postanu nacionalni i uđu u kurikulume osnovnih škola i da postanu dio jednog standarda kojem težimo. Vrijednosti koje zagovaramo su uvijek bile jasno artikulirane, bile su europske. Mislim da uvođenje eura i ulazak u Schengen daju Rijeci novu perspektivu, jer smo se kroz povijest uvijek najbolje razvijali kad smo bili dio šire sredine“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Milanović je istaknuo kako su mu mnogi od projekata poznati, budući da potječu iz njegova mandata na čelu Vlade RH.

„Treba surađivati s centralnom vlašću, ne koliko je, već što je moguće više, iskoristiti svaki euro iz europskih fondova, jer to je jedan od glavnih razloga zašto i jesmo u EU“, kazao je predsjednik Milanović, dodajući kako smatra da je poslanje javnih dužnosnika i političara da se izbore za svaki euro koji stoji na raspolaganju, jer svaki neiskorišten euro je bačen euro i ustvari izgubljena šansa za Hrvatsku.

Uz gradonačelnika Filipovića sastanku s predsjednikom Republike Milanovićem prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan i Goran Palčevski, povjerenik predsjednika Republike Hrvatske za sport Željko Jovanović te glasnogovornik Ureda predsjednika RH Nikola Jelić.

 

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest