Požar u restoranu u Ronjgima, vatra i dim ipak nisu oštetili građu i eksponate u spomen-domu Ivana Matetića Ronjgova

07.08.2023. 14:34 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Veća materijalna šteta pričinjena je u požaru što je danas prijepodne izbio u restoranu u sklopu zgrade u kojoj je i spomen-dom Ivana Matetića Ronjgova u Ronjgima.
Žarište požara bilo je oko šanka u restoranu, a šteta je pričinjena i zadimljenjem prostora. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, koji su na mjesto događaja pristigli dvama vozilima, za kratko vrijeme su uspjeli lokalizirati požar, a onda ga i ugasiti.
Građa i eksponati koji se čuvaju u Ustanovi Ivan Matetić Ronjgov nisu, srećom, oštećeni.
– Na katu je sve u redu, nema štete. U zgradi ima začađenja od dima, ali u Ustanovi nema štete od požara – izjavio nam je Darko Čargonja, ravnatelj Ustanove I. M. Ronjgov.
Uzroke požara trebala bi utvrditi policija, no prve pretpostavke govore da bi izbijanje vatre moglo biti povezano s električnom energijom.
Ponad zgrade u kojoj je danas izbio požar još uvijek su vidljive posljedice požara otprije oko mjesec i pol dana, u kojem je uništen inventar gdje se na otvorenom pružala ugostiteljska ponuda, takozvani “gornji šank”. Zasad nisu poznate okolnosti izbijanja tog prvog požara.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest