POŽAR U OBJEKTU NA KRAJU ULICE KAČJAK OTEŽAO ODVIJANJE PROMETA: vatru u prostoru koji služi kao okupljalište mladih izazvala pirotehnička naprava?

16.10.2021. 14:44 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Danas oko 14 sati ekipe vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke još su uvijek dogašivale požar u prizemnoj građevini pri kraju Ulice Kačjak, uz cestu koja se nešto niže spaja s Vežicom, s Ulicom Tome Strižića. Štete u objektu, koji služi kao okupljalište i svojevrsni “dnevni boravak” mladima i onima nešto manje mladima, praktički i nije bilo, ali je intervencija vatrogasaca otežala normalno odvijanje prometa, a nakratko je promet tim dijelom Ulice Kačjak bio i obustavljen.
Planulo je smeće i svakojake stvari odložene u objektu s više prostorija, ispod razine ceste. Uzroke požara treba rasvijetliti policija, no vjeruje se kako nije isključeno da je on izazvan kakvom pirotehničkom ili sličnom napravom.
Gasitelji su za kratko vrijeme obuzdali vatru, ali je dogašivanje potrajalo. Vatrogasci su odlučili biti na mjestu događaja sve dok se u potpunosti ne savlada požar, kako ne bi ponovo planuo i zaprijetio okolnoj makiji, pa se onda za jake bure razbuktao.

 

Povezane objave

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Planuo požar na kući u Puntu, tehnički uzrok isključen

Tehnički uzrok nastanka požara je isključen, izvijestila je policija nakon završetka očevida na mjestu požara u kojem je jučer oštećena kuća u izgradnji u Puntu. Očevid su proveli službenici Policijske postaje Krk u suradnji s protupožarnim inspektorom....

Pin It on Pinterest